Aktualitātes
31.07.2019

Foto: "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis sāk "Dvēseļu puteņa" mūzikas ierakstu

Komentē
0

Šonedēļ Latvijas Radio 1. studijā sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta. Ierakstā piedalās arī filmas mūzikas komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis.

Tāpat ierakstā piedalās diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas.

Pazīstamā latviešu izcelsmes komponiste Lolita Ritmanis desmit reizes nominēta "Emmy" balvai un saņēmusi to par mūziku "Betmena" ("Batman Beyond") filmu sērijai. Kā norāda filmas veidotāji, Ritmanis piedalīšanās filmas tapšanas procesā ne tikai garantē mūzikas kvalitāti, bet arī solās sekmēt starptautiskās publikas un profesionāļu interesi par "Dvēseļu puteni".

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1. studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijas Renčs (Larry Rench) no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors – Marks Matsons (Mark Mattson). Filmas mūzikas radīšanu atbalsta Latviešu Fonds un Valsts kultūrkapitāla fonds, un tā pirmatskaņojums plānots līdz ar filmas pirmizrādi 2019. gada novembrī.

Filmas galvenā varoņa lomā iejuties Oto Brantevics no Turlavas, kurš izvēlēts starp vairāk nekā 1000 puišiem un kuram šī ir pirmā nopietnā filmēšanās pieredze. Pārējās lomas filmā atveido labi zināmi profesionāļi: Vilis Daudziņš, Ivars Krasts, Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Ieva Florence, Renārs Zeltiņš un citi.

"Dvēseļu puteņa" komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!