Foto: Jānis Deinats
 
Aktualitātes
16.11.2018

Foto: JRT topošie aktieri debitē izrādē "Kalpa zēna vasara. Sākums"

Komentē
0

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 17. novembrī pirmizrādi piedzīvos Alvja Hermaņa izrāde, kas balstīta Jāņa Akuratera stāstā "Kalpa zēna vasara". Izrādē pirmo reizi uz skatuves būs iespēja redzēt JRT studijas jaunos studentus.

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un izrādes režisors Alvis Hermanis par jauno izrādi un Jāņa Akuratera stāstu saka: "Šī ir mana tēva mīļākā grāmata. Mans tēvs ir cēlies no Zemgales zemniekiem. Tātad – no laukiem. Tāpat kā mēs visi. Jānis Akuraters to sarakstīja, dzīvodams tālu prom no Latvijas. Kaut kādā ziņā mēs visi šodien esam "tālu prom no Latvijas". Šī grāmata palīdz to atcerēties – no kurienes mēs nākam. Un kur tas viss sākās."

Šī gada septembrī Latvijas Kultūras akadēmijā tika uzņemti 18 jaunieši Jaunā Rīgas teātra Dramatiskā teātra aktieru kursā. Izrādē "Kalpa zēna vasara. Sākums" 12 studenti no jaunā kursa spēlē uz Mazās zāles skatuves līdzās izrādes režisoram.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!