Foto: Jānis Deinats
 
Aktualitātes
03.04.2019

Foto: Alvis Hermanis iestudējis izrādi par "čekas maisiem"

Komentē
0

2. aprīlī Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvoja gandrīz sešas stundas ilgais Alvja Hermaņa jauniestudējums "Vēstures izpētes komisija".

"Publicētajos sarakstos es atradu daudzus desmitus cilvēku, kurus pazinu personīgi. Un par daudzu no viņiem privāto dzīvi zinu pietiekami, lai iztēlotos, uz kāda pamata viņi tur nokļuvuši vai tikuši šantažēti. Samest viņus visus vienā kaudzē ir diezgan sātanisks plāns, un ar šo izrādi mēs negribētu tajā piedalīties. Tāpēc šī izrāde nebūs par Andri Slapiņu, kura vārds ir čekas maisos un kurš, atšķirībā no mums visiem, ir atdevis dzīvību par Latvijas brīvību. Jo novienkāršota vēstures leģenda par tumšajiem un gaišajiem spēkiem būtu gan nepatiesa, gan negodīga. Šī izrāde būs par to, kā iespējams manipulēt ar cilvēkiem un kā iespējams manipulēt ar vēsturi. Gan toreiz, gan tagad," sākot darbu pie izrādes, par tās ieceri stāstīja Alvis Hermanis.

Iestudējuma autori ir režisors kopā ar izrādē iesaistītajiem aktieriem: Kasparu Znotiņu, Andri Keišu, Vili Daudziņu, Gunu Zariņu, Jevgeņiju Isajevu, Ingu Tropu. Izrādes tapšanas gaitā radošā komanda individuāli tikās ar vairākiem desmitiem cilvēku - gan ar vervētājiem, gan aģentiem, un izrādes pamatā ir sarunās uzzinātais.

Izrādes telpu veidojis Alvis Hermanis, kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!