Aktualitātes
23.07.2019

Foto: Ar pieciem koncertiem sākas jaunais festivāls "Rīga Jūrmala"

Komentē
0

No 19. līdz 21. jūlijam Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā Ģildē uzstājās Bavārijas Radio simfoniskais orķestris izcilās somu diriģentes Suzannas Melki vadībā, orķestra rezidences mākslinieks, pianists Rūdolfs Buhbinders un vijolnieks Julians Rahlins. Tāpat solokoncertu sniedza pianists Mārtins Džeims Bārtlets, kurš 2014. gadā atzīts par BBC Gada jauno mūziķi un veicis ierakstus kopā ar Eltonu Džonu, Stīviju Vonderu un Nikolu Benedeti.

"Apmeklējot un uzstājoties dažādos pasaules līmeņa klasiskās mūzikas koncertos, visspilgtāk atmiņā paliek tieši opernama vai koncertzāles ēka, zāle, akustika, taču šo festivālu atcerēsimies kā vienu no "vissiltākajiem" mūzikas notikumiem, kur ikviens mākslinieks tika īpaši sirsnīgi sagaidīts. Esmu ļoti priecīga par iespēju uzstāties un koncertēt ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri, aizvietojot maestro Marisu Jansonu viņa "otrajās mājās" – tas ir īpašs pagodinājums," pēc koncertiem Rīgā iespaidos dalījās diriģente Suzanna Melki.

Festivāla pirmo nedēļas nogali vēroja arī daudzu ārvalstu mediju pārstāvji no Lielbritānijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas u.c., tostarp "The Guardian", "BBC Music", "Postimees".

"Ir bijis liels prieks apmeklēt šo inaugurācijas festivālu. Izbaudīju faktu, ka tā ir augstas klases mūzikas notikuma radīšana intīmā vidē. Rīga un Jūrmala ir lieliskas lokācijas šāda mēroga pasākumam. Gribu īpaši atzīmēt iespēju satikt un dzirdēt Julianu Rahlinu. Publika fantastiski uzņēma abus viņa koncertus, bet jo sevišķi Prokofjeva vijoļkoncerta interpretāciju. Apbrīnojams ir Rahlina uzskats tuvināt, atvērt klasiskās mūzikas robežas. Starp citu viņš mīl ļoti futbolu un dievina mūziku. Un kāpēc gan abas pasaules nevarētu krustoties? Es jūtu, ka šis festivāls būs vieta, kurā atspoguļosies arī mākslas demokrātiskais gars," par piedzīvoto Rīgā stāsta "The Guardian" žurnālists Sefans Moss.

Festivāls turpināsies augustā – trijās nedēļas nogalēs Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, viesosies trīs orķestri – Krievijas Nacionālais orķestris un diriģents Mihails Pļetņovs (18.08.), Izraēlas filharmoniskais orķestris un diriģents Zubins Meta (23. un 25.08.) un Londonas simfoniskais orķestris ar diriģentu Džanandrea Nosedu (30. un 31.08.), kā arī pasaules akadēmiskās mūzikas elites pārstāvji – pianisti Marijs Peraija (23.08.), Juidzja Vana (25.08.), Sondžins Čo (30.08.), vijolnieks Vadims Repins (31.08.), čellists Miša Maiskis (16. un 18.08.), tenors Džozefs Kalleja (17.08.), kā arī tādi solisti kā ģitārists MILOŠ (17.08.), dziedātāji Dzjina Fana (31.08.) un Benjamins Apls (18.08.), pianisti Jans Ļiseckis (23.08.), Deniss Kožuhins (25.08.) un Likā Debargs (01.09.), vijolniece Aleksandra Konunova (24.08.) un čellists Edgars Moro (01.09.).

Vairāk par RJMF 2019 festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!