Dž. K. Roulinga
 
Aktualitātes
04.08.2017

"Forbes" laidis klajā 2017. gada 10 pasaules pelnošāko rakstnieku topu

Komentē
0

Laikraksts "Forbes" izveidojis 2017. gada pasaules pelnošāko autoru sarakstu. Pirmo vietu tajā pēc gandrīz 10 gadu pārtraukuma atkal ieņēmusi "Harija Potera" autore Džoanna Ketlīna Roulinga, kas pēdējā gada laikā nopelnījusi 95 miljonus dolāru, vēsta "The Guardian".

Ikgadējā saraksta veidošanai "Forbes" izmanto drukāto grāmatu, e-grāmatu un audiogrāmatu pārdošanas rezultātus, televīzijas un kino inscenējumu ieņēmumus un nozares ekspertu viedokļus. Saskaņā ar tiem Roulinga pēdējā gada laikā nopelnījusi 95 miljonus dolāru, kas ir par 8 miljoniem vairāk nekā otrs pelnošākais rakstnieks Džeimss Patersons. Ir aprēķināts, ka Roulinga pelna 180 dolārus minūtē, galvenokārt pateicoties pērn jūlijā izdotā lugas scenārija "Harijs Poters un nolādētais bērns" panākumiem, kā arī filmas "Fantastiskās būtnes – un kur tās meklēt" kases ieņēmumiem.

Roulinga pēdējo reizi atradās saraksta augšgalā 2008. gadā, savukārt pēdējos trīs pēdējos gadus pirmo vietu ieņēmis amerikāņu rakstnieks Džeimss Patersons, kurš ir autors vairākām trilleru, bērnu grāmatu un romantiskās literatūras sērijām.

Trešo vietu ieņem "Grega dienasgrāmatu" autors Džefs Kinnijs ar 21 miljonu dolāru lielu peļņu. Ceturtajā vietā ir "Da Vinči koda" autors Dens Brauns ar nopelnītiem 20 miljoniem dolāru. Kā norāda "Forbes", Brauna lielo peļņu ietekmējusi ceturtā grāmata par Robertu Lengdonu, kuras iznākšana gaidāma nākammēnes.

Sarakstā atrodami trīs britu autori – līdzās Roulingai tajā ir arī romāna "Meitene vilcienā" autore Paula Hokinsa ar 13 miljoniem, kā arī "Greja piecdesmit nokrāsu" autore E.L.Džeimsa ar 11,5 miljoniem dolāru.

Piekto vietu ieņem Stīvens Kings, sesto vietu dala juridisko trilleru rakstnieks Džons Grišams un romantiskās literatūras pārstāve Nora Robertsa, savukārt desmitajā vietā ierindojušies Daniela Stīla un bērnu grāmatu autors Riks Riordans.

Šogad sarakstā nav iekļuvuši "Troņu spēļu" autors Džordžs R.R. Mārtins, kā arī rakstnieki Džons Grīns un Veronika Rota, kas tajā bija pērn.

"Forbes" 2017. gada 10 pasaules pelnošāko rakstnieku tops:

  1. Dž. K. Roulinga (Lielbritānija) – 95 miljoni dolāru;
  2. Džeimss Patersons (ASV) – 87 miljoni dolāru;
  3. Džefs Kinnijs (ASV) – 21 miljons dolāru;
  4. Dens Brauns (ASV) – 20 miljoni dolāru;
  5. Stīvens Kings (ASV) – 15 miljoni dolāru;
  6. Džons Grišams (ASV), Nora Robertsa (ASV) – 14 miljoni dolāru;
  7. Paula Hokinsa (Lielbritānija) – 13 miljoni dolāru;
  8. E.L. Džeimsa (Lielbritānija) – 11,5 miljoni dolāru;
  9. Daniela Stīla (ASV), Riks Riordans (ASV) – 11 miljoni dolāru.
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!