Aktualitātes
30.04.2015

FK Portfolio balvu iegūst Viktorija Eksta par fotosēriju "Dievs Daba Darbs"

Komentē
0

29. aprīlī tika noskaidrots pirmās FK Portfolio balvas uzvarētājs – Viktorija Eksta ar sēriju "Dievs Daba Darbs", kas balvā saņēma fotokameru "Sony A6000" un fotogrāmatu "Latvijas ainava"

Balvu organizē žurnāls "Foto Kvartāls", piedāvājot platformu jaunajiem fotogrāfiem, kas vēlas sevi pieteikt un iepazīstināt ar savu daiļradi plašāku auditoriju. FK Portfolio balvas uzvarētājs tika izvēlēts no desmit finālistiem, kuri koprades telpā "The Mill" uzstājās ar savu darbu publiskajām prezentācijām. Balvai bija pieteikušies 95 jaunie Latvijas fotogrāfi, bet finālā iekļuva tikai desmit dalībnieki – Agnese Mūrniece, Anete Skuja, Gļebs Tibo, Juris Justs, Līga Vēliņa, Madara Nainiša, Margrieta Dreiblate, Paulis Jakušonoks, Reinis Fjodorovs un Viktorija Eksta. Darbus vērtēja starptautiska žūrija – kuratore Ieva Meilute Svinkuņiene no Kauņas Fotogrāfijas galerijas, neatkarīgs kritiķis un kurators no Igaunijas – Indreks Grigors, fotogrāfs un RSU Komunikācijas fakultātes studiju programmas Fotogrāfija vadītājs Alnis Stakle, kā arī fotogrāfs un FK galvenais redaktors Arnis Balčus.

Balvas ieguvēja Viktorija Eksta ir 27 gadus jauna Latvijas fotogrāfe, kura savu sēriju "Dievs Daba Darbs" veidojusi kā interpretāciju par tāda paša nosaukuma Annas Brigaderes romānu. Eksta fotografējusi pašportetus kādā pamestā lauku mājā, izmantojot ēkā atrastās drēbes un lietas. Viktorija Eksta ir ieguvusi bakalaura grādu mākslās Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās kultūras studiju programmā un šobrīd studē fotogrāfiju maģistratūrā EFTI Madridē. Viņas darbi drīzumā tiks publicēti FK, bet jūnijā viņai gaidāma personālizstāde kultūras pilī Ziemeļblāzma.

FK Portfolio balva norisinājās Rīgas Fotomēneša 2015. gada programmas ietvaros, un to atbalsta "Sony", "The Mill", ISSP un Lietuvas vēstniecība Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!