akmens
pirms 6 gadiem
Es maz ko jēdzu no filozofijas, bet laba dzīve neeksistē. Starp miljonāriem un sētniekiem ir vienāds procents laimīgo. Dzīves dramatismam ir dziļā jēga - negatīvās emocijas stimulē kreativitāti. Tāpat, kā veselais saprāts nevar eksistēt bez piešautā tām neprāta. XXI gadsimtā tiks pārskatīti daudzi mīti. Ir pierādīts, ka Eiklīda ģeometria ir nepareiza - tai nav reālas saiknes ar pasaules uzbūvi. Tas grauj pašus pamatus cilvēku uzskatiem par pasauli. Rodas jautājums, vai pasauli var izzināt, ja var, tad kādās robežās? Tas, ka cilvēks uztver pasauli,
kā Eiklīda ģeometrijas izpausmi, liek domāt, ka cilvēks ir ienācis šajā pasaulē no "malas". Kā te neatcerēties par cilvēka radīšanu, kas aprakstīta Svētos Rakstos?

Haralds Matulis
pirms 6 gadiem
Socioloģiskie pētījumi rāda, ka sasniedzot noteiktu turības līmeni, pēc tam ienākumu pieaugumam vairs nav pozitīvas korelācijas ar laimes pieaugumu. Tomēr zināms turības līmenis ir nepieciešams, lai cilvēki justos laimīgi.

Par XXI gadsimtu un pārvērtējumiem ļoti pievienojos un ar interesi gaidu, kas vēl mainīsies izpratnē par lietām, kas šķita objektīvas vai iekšēji morālie imperatīvi! Jau mūsdienu dzīves līmenis, kas ļauj dzīvot 80 gadus un ekonomiski nodrošināt sevi pašam - ir atsvabinājis no mājsaimniecības un laulības kā neizbēgamā, mainot mūsu izpratni par cilvēku savstarpējām attiecībām.

Domāju, ka ētikas priekšraksti labas dzīves dzīvošanai patiešām ievērojami atšķiras situācijā, kur vari nomirt jebkuru dienu un no jebkuras slimības - un mūsdienas, kur vari būt 99% drošs, ka visu tev apārstēs, un tava dzīve būs ilga un gara.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!