Deniss
pirms 6 gadiem
Kaut kā neiet pie sirds un viss ir pliekani pēc Artura Priedīša rakstiem, kurus pietiek.com lasu jau otro gadu katru nedēļu. Tur ir dziļāk un patstāvīgāk par visu teikts nekā šeit.

Edge
pirms 6 gadiem
Varbūt kungs atceras kā Latvijas teritorija 1721.g. nonāca Krievijas impērijas sastāvā? PSRS Eiropas daļa gulēja drupās, iedzīvotāju skaits totāli samazinājies,tāpēc ne Norvēģiju,ne Austriju,nepat Poliju un Somiju par PSRS republikām Staļins gribēdams nespēja 1945.g. padarīt,labi vēl,ka A-Prūsiju un divas Kuriļu saliņas spēja sovjetizēt.
Valstvīram Kr.Ulmanim piemineklis Rīgas centrā pelnīti - savu vēsturisko misiju,sagatavot Latvijas tautu 2.Pasaules karam,viņš paveica spīdoši.

akmens
pirms 6 gadiem
Jādomā, ka Kārlis uzurpeja varu. Eglītis (dzejnieķelis) dev'eja sava dzejoli
vinu par Vadoni (ar lielo burtu). Vins glaba savu ādu, jo Staļins bija baiss cilvēks.
Eglisa dzejoli es lasiju ulmanlaika žurnālā.
Ulmanis nekad tautu karam nav gatavojis, jo bija zemnieks nevis strategis.

akmens
pirms 6 gadiem
Daudzi vadoņi ļoti slikti beidza - Benito ar sievu nošāva un pakāra līķus az kājām pie benzīntanka. Čaušesku nošāva. Tā kā nesakiet, ka ārzemēs brīnās par to, ka Kārlītis bija slikts cilvēks un vADONIS.

akmens
pirms 6 gadiem
Es jau rakstīju, ka cīnīties par ideju ir viens, mirt pavisam kas cits. Varbūt
Ulmaņa Kārļa nepareiza rīcība 1940. gadā bija iemesls tam, ka Latvija pēc kara tika PSRS sabiedroto atdota Staļinam. Neviens to nezina. PSRS karaspēks atbrīvoja Norvēģiju, bet tā nekļuva Norvēģijas Padomju Socialistisko Republiku.

Wolfs
pirms 6 gadiem
Nu starp 18. novembra un 15. maija Ulmani vēl bija arī tāds kalvīša periods šim politiķim. To gan reti kurš atceras.

malva
pirms 6 gadiem
Var redzēt: `īstie zinātnes vīri` aprunā Ulmani, ka pelni put. Ārzemniekiem atkal būs ko brīnīties ( kā tā Brazīlijas sieviete, kura dzīvo Latvijā) - ko tie latvieši tik nejauki paši par sevi un saviem vadoņiem? Nekur citur pasaulē nekas tāds nenotiek.
P.s.: par valodu: ja fetišs ir nekritiskas cieņas uin dievināšanas objekts, kā vēsta vārdnīca, tad kas ir objekts virsraksta vēstījumā? Un kam tad ir domāta tā gadadiena?
Un `vadonisma aspektus` nav iespējams aplūkot. Var aplūkot vadonismu no dažādiem aspektiem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!