Foto no 2018. gada festivāla
 
Aktualitātes
21.05.2019

Festivāls "Vides deja 2019" piedāvās piecas pirmizrādes

Komentē
0

No 21. līdz 26. maijam Rīgā norisināsies Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja 2019". Piecu dienu garumā skatītāji kopā ar dejas profesionāļiem apdomās cilvēka un dabas līdzāspastāvēšanu urbānajā vidē, un izveidotās laikmetīgās dejas performances palīdzēs raisīt plašākas diskusijas par aktuālo tēmu.

Festivāla kulminācija ir piecu laikmetīgās dejas performanču pirmizrādes, ko varēs noskatīties 26. maijā no plkst. 14.00 Rīgas Centrāltirgū, Andrejsalā un Viesturdārzā. Darbs pie dejas performanču veidošanas ir sācies: pieci horeogrāfi, četri dramaturgi un divdesmit dejas profesionāļi un entuziasti no Latvijas, Itālijas un Turcijas pēta mūsdienu dilemmu – cilvēka un dabas attiecības pilsētvidē.

Pirmizrāžu skati uzsāks horeogrāfa Gunta Spridzāna un dramaturģes Tatjanas Melehovas radītā dejas performance Rīgas Centrāltirgus Zivju paviljonā. Turpinājumā Andrejsalā būs iespēja noskatīties horeogrāfa Edgara Šļakotas un dramaturģes Lauras Lapiņas performanci "Paisums/Bēgums", kā arī uzdot sev jautājumu horeogrāfes Evas Krūmiņas un dramaturģes Lindas Krūmiņas performancē "Kas paliek pāri pēc divu spēcīgu lielumu mijiedarbības, ja tomēr ieraudzīt vienam otru pilnībā nav bijis iespējams?". Festivāla izskaņā divas laikmetīgās dejas performances Viesturdārzā -  horeogrāfe Katrīna Albuže un dramaturģe Aiva Birbele radīs performanci "Balta nāca tautumeita" jeb "Viņi priecājās sarīkot skaisti baltus svētkus dārzā. Bet vai dārzs priecājās viņus satikt?" un horeogrāfe  Marija Ri Shirotsuki un dramaturģe Tatjana Melehova prezentēs performanci "Iecietība". Dejas entuziasti joprojām var pieteikties un piedalīties performanču veidošanā.

Bez pirmizrādēm festivāls piedāvā vācu dejas zinātnieces G. Vitmanes meistarklases "Kā rakstīt par laikmetīgo deju", kas norisināsies no 21. līdz 24. maijam Gētes institūtā Rīgā. Dejas profesionāļi tiek aicināti pieteikties meistarklasēm festivāla "Vides deja" mājaslapā.

Savukārt no 22. maija šampanieša namiņā "Joseph" Viesturdārzā būs apskatāma zviedru fotogrāfa Ulfa Rēnholma (Ulf Rehnholm) izstāde "Viss ir saistīts".

Pieteikties dalībai festivālā un uzzināt vairāk var mājaslapā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!