Gorans Bregovičs
 
Aktualitātes
09.05.2018

Festivāls "Summertime 2018" izsludina programmu

Komentē
0

No 9.-12. un no 14.-15. augustam "Klasikas, džeza un Balkānu rokenrola" zīmē norisināsies jau četrpadsmitais starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime 2018 – aicina Inese Galante". Šovasar uz vienas skatuves pulcēsies festivāla patroneses Ineses Galantes aicināti, izcili latviešu un ārzemju tradicionālā džeza un jaunā džeza, folkloras un roka izpildītāji, kā arī Balkānu mūzika un akadēmiskais vokāls.

Šogad festivālā "Summertime 2018 – aicina Inese Galante" uzstāsies gan latviešu skatītājiem vēl nezināmi mākslinieki, gan arī jau iemīļoti augstas klases mūziķi. Festivāla atklāšanas koncertā izcilais dziedātājs un komponists no Vācijas – Toms Gēbels (Tom Gaebel) izpildīs dziesmas no leģendārā amerikāņu dziedātāja Frenka Sinatras (Frank Sinatra) repertuāra, dažas no tām duetā ar festivāla patronesi Inesi Galanti. Koncertā izskanēs tādi pasaules hiti kā "New York, New York", "Fly Me to the Moon", "My Way" u.c. Festivāla "Summertime" otrajā dienā fenomenālais pianists Daniils Krāmers, kas festivālā, pēc daudziem klausītāju lūgumiem, uzstāsies kopā ar džeza virtuozu Andreju Rumjancevu, priecēs klausītājus ar unikālu mūzikas rokprogrammu veidotu pēc "Nirvana", "Queen" un "Led Zeppelin" skaņdarbiem.

Akadēmiskās mūzikas cienītāji novērtēs festivāla trešās dienas koncertu, kad Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar programmu, kas jau iekaroja Nobela prēmijas laureātu sirdis Stokholmā, uzstāsies Inese Galante –  pasaulslavena ar savu pārsteidzošo piano tehniku, viņas balss tiek uzskatīta par vienu no pasaules labākajiem soprāniem. I. Galante uzstāsies kopā ar ilggadēju skatuves draugu, klavierspēles meistaru Aleksandru Šmalcu. Tūlīt pēc šī koncerta, nepametot Dzintaru koncertzāli, tās Lielajā zālē varēs baudīt pasaules klases mūziķa Gorana Bregoviča sniegumu. Koncertā izskanēs ugunīgas Balkānu un čigānu melodijas, kuras tiks papildinātas ar pūšamo mūzikas instrumentu skanējumu. Neiztikt arī bez tradicionālā festivāla noslēguma koncerta, kurā klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt vairāku izpildītāju zvaigžņu sastāvu. Tajā uzstāsies arī spilgtais un šarmantais itāļu dziedātājs ar burvīgo balsi – Džovanni Kastello (Giovanni Castello), kurš festivāla ietvaros, klausītājus priecēs arī ar solo koncertu; mecosoprāns Oļesja Petrova, kontrtenors Sergjes Jēgers, kurš šogad ieguvis Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī mūzikas grupa Tenoru Trio, kuras sastāvā ir Latvijas Nacionālās operas solisti – šī grupa ir jau guvusi profesionālu mūzikas kritiķu un klausītāju atzinīgu vērtējumu.

Latvijas skatītājiem festivāla jaunatklājums būs populārā itāļu dziedātāja Džovanni Kastello (Giovanni Castello) koncerts "Viva Italia!", 14. augustā. Tajā Kastello izpildīs pazīstamos itāļu hitus un balādes – no Karuzo līdz Čelentāno. Festivāls noslēgsies 15.augustā ar leģendārā Trio Paris Royale un viņu izcilā solista – vijoles virtuoza no Vācijas – Batista Pavlī sniegumu. Šis mākslinieks ir uzstājies ar tādiem pasaulslaveniem mūziķiem kā Selīna Diona (Celine Dion), Robijs Viljams (Robbie Williams), kā arī spēlējis Pāvesta Benedikta XVI atvadu koncertā Vatikānā.

Festivāla programma:

Koncerts "My Way & Frenks Sinatra"
9. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē

Šogad Ineses Galantes festivāla "Summertime 2018 - aicina Inese Galante" atklāšanas koncerts noritēs neierastā un līdz šim nebijušā noskaņojumā, - tradicionālo, klasisko repertuāru nomainīs vieglas džeza un retro-popa melodijas zem leģendāra balāžu izpildītāja Frenka Sinatras (Frank Sinatra) repertuāra zīmes.

Par galveno vakara varoni kļūs Toms Gēbels (Tom Gaebel) - dziedātājs un komponists no Vācijas, kurš publikas atzinību iemantojis, izpildot Frenka Sinatras dziesmas. Toms Gēbels tik meistarīgi atdarina Sinatras romantisko izpildīšanas stilu un samtaino balsi, ka neapšaubāmi, viesojoties Jūrmalā, ar savu izpildījumu radīs pozitīvu, vasarīgu un brīvu noskaņu koncerta apmeklētāju vidū.

Izpildot visā pasaulē zināmās un populārās melodijas, Tomam Gēbelam pievienosies pašmāju džeza kolektīvs "Jelgavas Big Band" diriģenta Raita Ašmaņa vadībā. Ar savu vairāk nekā 25 gadu lielo pieredzi "Jelgavas Big Band" savaldzinājis džeza mūzikas cienītājus ne tikai Eiropā, bet arī Amerikā. Latvijas mākslinieku vidū kolektīvam ir lieliska sadarbība ar maestro Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Mariju Naumovu, Ievu Kerēvicu un citiem pazīstamiem mūziķiem.

Tāpat šī koncerta apmeklētājus sagaida vairāki dueti ar festivāla patronesi Inesi Galanti.

Koncerts "Nirvana, Queen, Led Zeppelin džezā!"
10. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē

Džezs kā mūzikas stils ir ļoti daudzpusīgs un viegli iekļaujas jebkurā citā mūzikas žanrā, no folkloras līdz pat rokmūzikas melodijām. Viens no šādiem eksperimentiem ir Krievijas vadošā saksofonista un džeza mūzikas virtuoza Antona Rumjanceva (Aнтон Румянцев) mūzikas programmas "Nirvana in Jazz", "The Beatles in Jazz", "Queen in Jazz" un citas. Šo izcilo roka kolektīvu skaņdarbi skanējuši un turpina skanēt lielo metropoļu koncertzālēs, festivālos un radiostacijās visā pasaulē. Daudzi džeza mūziķi interpretē pasaules slavenu grupu melodijas, bet tieši A. Rumjancevs izveidoja īpašas programmas, kas veltītas katrai grupai atsevišķi. Viņa interpretācijās jūtama emocionalitāte un temperaments, bet tajā pašā laikā cieņa pret leģendārajām dziesmām un to izpildītājiem.

Šogad festivāla "Summertime 2018 - aicina Inese Galante" otrās dienas apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt šos skaņdarbus tandēmā ar Krievijas leģendāro pianistu Daniilu Krāmeru (Даниил Крамер).

Koncerts "Klavieres un Opera par mīlestību"
11. augustā plkst. 18:00 Dzintaru koncertzālē

Akadēmiskās mūzikas cienītājiem Inese Galante ir sarūpējusi īpašo koncertu festivāla "Summertime 2018 - aicina Inese Galante" ietvaros: Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, kura ir slavena ar savu akustiku, sestdien 11. augustā festivāla patronese Inese Galante uzstāsies ar talantīgu klavierspēles meistaru no Vācijas Aleksandru Šmalcu.

Stundas garajā koncerta programmā skanēs skaistāko operu mīlas ārijas un mūzikas skaņdarbi – romantiski dvēseles stāsti, kas aizkustinās, iedvesmos un pacilās ikvienu, radot neaizmirstamu mūzikas burvību.

Aleksandrs Šmalcs ir pazīstams pianists no Vācijas, kurš uzstājies daudzos starptautiskos festivālos, kā arī "Teatro alla Scala" Milānā, Vīnes un Minhenes Valsts operās, "Wigmore Hall" Londonā, Seulas Mākslas centrā, Tokijas Operā un regulāri koncertē daudzos citos Eiropas, abu Ameriku un Āzijas svarīgākajos kultūras centros. Ar Inesi Galanti mūziķis sadarbojas jau sen, un abi kopā uzstājušies daudzās koncertzālēs pasaulē.

Kopā ar Inesi Galanti un pianistu Aleksandru Šmalcu šajā koncertā piedalīsies arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti.

Koncerts "Gorans Bregovičs: Balkāni Jūrmalā"
11. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē

Gorans Bregovičs (Горан Бреговић) nācis no bijušās Dienvidslāvijas, Balkānu reģiona. Plašākai publikai pasaulē viņš ir vairāk pazīstams kā mūzikas autors Emira Kusturicas filmām. Bregoviča skaņdarbi ir piesātināti ar Balkānu un čigānu tradicionālās mūzikas elementiem un pūšamo instrumentu dominējošo spēli savienojumā ar "sulīgiem" mūsdienīgiem basiem un mūzikas ritmiem. Pateicoties savam talantam, artistiskumam un harizmai Bregovičs piesaista klausītājus visā pasaulē, - viņš vienmēr spēlē un uzvedas uz skatuves it kā nevīžīgi, viņa mūzika iedveš asociācijas ar čigānu etnosu un Balkānu tradīcijām.

Gorana Bregoviča koncertu grafiks ir sastādīts gadiem uz priekšu, un Latvijā viņš ir rets viesis, kaut arī jau uzstājās festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" 10. gadu jubilejā. Tāpēc īpašs prieks būs visiem viņa talanta piekritējiem atkal vērot viņu uz Dzintaru koncertzāles skatuves šovasar, festivāla "Summertime 2018 - aicina Inese Galante" ietvaros.

Koncerts "Galā Galante"
12. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē

12. augustā Dzintaru koncertzālē tradicionāli notiks jau 14. starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime - aicina Inese Galante " gala koncerts, kurā varēs uz vienas skatuves redzēt un dzirdēt Latvijas Nacionālās operas solistus Raimondu Bramani, Mihailu Čuļpajevu un Juri Vizbuli, kuri apvienojuši savas balsis un harizmu muzikālā apvienībā "Tenoru trio"; izcilo Latvijas kontrtenoru Sergeju Jēgeru un, protams, pašu Inesi Galanti, kā arī visā pasaulē iecienīto mecosoprānu no Krievijas Oļesju Petrovu un leģendāro Krievijas džeza pianistu Daniilu Krāmeru. Kā īpašais viesis festivāla noslēguma koncertā uzstāsies pazīstamais un šarmantais itāļu dziedātājs – Džovanni Kastello (Giovanni Castello), kurš izpildīs pazīstamus itāļu hitus un balādes, sākot ar Karuzo līdz Čelentāno skaņdarbiem.

Neatņemama šī koncerta sastāvdaļa ir Festivāla orķestris, tā pastāvīgā diriģenta Ekharta Vicika vadībā (Ekhart Wycik, Vācija), kurā īpaši šim notikumam apvienojas Latvijas labāko profesionālo orķestru mūziķi. Kā ierasts, uzstāsies arī jaunieši, konkursa "Ineses Galantes Talanti" laureāti.

Koncerts "Viva Italia!"
14. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē 

14. augustā Dzintaru koncertzālē, festivāla "Summertime 2018 – aicina Inese Galante" ietvaros, Džovanni Kastello (Giovanni Castello) sniegs solo koncertu.

Koncerts "Trio Paris Royale"
15. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē

15. augustā ar leģendārā muzikālā trio – "Trio Paris Royale" un tā solista, Batista Pavlī koncertu noslēgsies 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante". savulaik ir uzstājies ar Selīnu Dionu un Robiju Viljamsu, kā arī spēlējis Romas pāvesta Benedikta XVI atvadu koncertā pašā Vatikānā.

Trīs gadu vecumā Batists sāka apgūt vijoles spēli, bet jau četru gadu vecumā kļuva par muzikālā konkursa "Jugend Musiziert" uzvarētāju, esot jaunākajam konkursa dalībniekam. Tālāk sekoja virkne apbalvojumu un uzvaru lielākajos mūzikas konkursos visā pasaulē. Šodien Batists ir viens no pieprasītākajiem vijolniekiem, kurš savu uzstāšanos laikā meistarīgi apvieno dažādu mūzikas žanru melodijas vienotā lakoniskā skaņdarbā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!