2018. gada festivālā "Komēta". Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
17.01.2019

Festivāls "Komēta" Daugavgrīvas cietoksni ieņems arī šogad

Komentē
0

Jau ceturto gadu Daugavgrīvas cietoksnī no 26. līdz 28. jūlijam notiks festivāls "Komēta". Unikālais brīvdabas festivāls ir sociāls un kultūras eksperiments reizē, aicinot praktizēt prāta brīvību, ilgtspējību, piedalīties darbnīcās, vērot laikmetīgā cirka performances, izstādes un kino, kā arī dejot un baudīt mūziku no visas pasaules.

"Festivāls Daugavgrīvas cietoksni par savām mājām sauks jau ceturto gadu, un mums ir prieks, ka šis brīvdabas projekts ar katru gadu kļūst arvien spēcīgāks – sākot jau ar jaunām, radošām idejām līdz pat infrastruktūrai un pašai programmai. Mūsu ilgtermiņa mērķis ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā kultūras un domāšanas vietu, un festivāls "Komēta" ir viens no soļiem šī mērķa virzienā. Tas dod iespēju Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem trīs dienas jūlijā pavadīt festivālā, tepat galvaspilsētā, kur brīvdomāšana, ilgtspējība un starptautiska kultūra satiekas vienuviet. "Komēta" ir kosmisks mirklis kalendārā, svētki, brīvības un domāšanas rituāls, un ar šādu domu arī strādājam," stāsta festivāla pārstāve Liene Jurgelāne.

Nemainīgi svarīgs festivāla "Komēta" uzstādījums ir atbildība un rūpes par vidi, kā arī tās ilgtspējīgu attīstību nākotnē. Festivālā netiek lietota vienreizlietojamā plastmasa, tiek šķiroti atkritumi, pasākuma infrastruktūra iespēju robežās tiek būvēta no otrreiz pārstrādātiem vai ziedotiem materiāliem un tā, lai tā var tikt izmantota gan turpmākajiem "Komētas" festivāliem, gan citu rīkotajiem pasākumiem.

Festivāls ir nekomerciāls, tā mērķis nav gūt peļņu: visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti festivāla norises nodrošināšanai un Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad festivāla programmu veidos vairāki savstarpēji un tematiski saistīti ciemati – skatuves. Programmā iesaistīsies vairāki dīdžeji, mūziķi, aktīvisti, lektori, cirka mākslinieki un radošās apvienības no visas pasaules. Festivāla programma tiks izziņota maijā.  

Pasākuma biļetes var iegādāties vietnē Bezrindas.lv. Festivāla apmeklējums svētdienā nemainīgi būs bez maksas. Festivāla 2019. gada plakāta – mākslas darba autors ir Paulis Liepa.

Festivāls radās 2016. gadā, kad, sapņojot par kultūras notikumu, kur mūzika, māksla un cilvēki ir līdzsvarā ar dabu, radās "Komēta". Informācijai par pasākuma programmu, "open call" māksliniekiem un citām festivāla norisēm ir iespējams sekot līdzi mājaslapā festivalskometa.lv, kā arī "Komēta" sociālajos medijos.

To, kā gāja 2018. gada festivālā "Komēta", skaties šeit un lasi Andreja Vīksnas dienasgrāmatās!

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!