Aktualitātes
09.07.2019

Šīgada festivālā "Sansusī" – virtuālās realitātes meži un teātris no dabas materiāliem

Komentē
0

Alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī" notiks no 9. līdz 11. augustam Susējā, un tajā līdzās akadēmiskās un pasaules mūzikas koncertiem varēs apmeklēt arī teātra un dejas izrādes.

Arī šogad festivāla rīkotāji programmā iekļāvuši līdz šim nebijušus notikumus. Viens no tiem ir "TAAT" (Theater as Architecture, Architecture as Theater) kompānijas dramaturģiskās arhitektūras performance "HALL07", kurā skatītāji pieredzēs telpu kā teātra notikumu. Mākslinieki izmantos materiālus no festivāla apkārtnes un būvēs teātra telpu brīvā dabā, tādējādi radot jaunu šķautni ilgstošajā "HALL33" projektā, kurā tapušas jau sešas performatīvu telpu instalācijas dažādās valstīs un kuru iecerēts noslēgt 2033. gadā.

Savukārt mākslinieki no Nīderlandes sadarbosies ar apmeklētājiem virtuālās realitātes darbnīcā, skenējot festivāla teritoriju iekļaujošo mežu. Darbnīcas nobeigumā skatītājiem būs iespēja virtuāli vērot mežus dažādās pasaules vietās un dzirdēt to skaņu ainavas, reflektējot par savām attiecībām ar dabu un mežu, kura nozīme klimata pārmaiņu skartajā pasaulē kļūst arvien lielāka.

""Sansusī" ir alternatīvais kamermūzikas festivāls, taču katru gadu programmā nāk pa kādam žanram klāt. Vienu gadu tas bija laikmetīgais cirks, citu gadu – laikmetīgā deja, šogad tā ir telpas dramaturģija. Tādēļ tas ir kļuvis par starpdisciplināru mākslas festivālu, taču tā pamatā vienmēr būs kamermūzika," skaidro festivāla mākslinieciskais vadītājs Armands Siliņš.

Mūzikas sadaļā festivāla apmeklētāji šogad dzirdēs koncertu, kurā senā mūzika tiek sakausēta ar mūsdienu elektroniskās mūzikas elementiem, kā arī varēs klausīties laikmetīgo un pasaules mūziku, kuru atskaņos mūziķi no Francijas. Kā ierasts, notiks koncerts rītausmā, savukārt tradicionālajos instrumentālistu kautiņos klātesoši būs elektroniski skaņu eksperimenti. Notiks koncerts ar laikmetīgās kormūzikas skaņdarbiem. Enerģiskām dejām varēs ļauties pūtēju ansambļa krāšņajā zaļumballē. Festivālā iekļautas arī teātra, dejas un pieredzes izrādes bērniem un pieaugušajiem. Sekojot tradīcijai, arī šogad pilnu festivāla programmu varēs uzzināt un piedzīvot tikai uz vietas festivālā.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzē". Vairāk informācijas festivāla mājaslapā un feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!