Dzejnieks Andrejs Seņ-Seņkovs
 
Aktualitātes
04.06.2019

Festivālā "Dzeja bez robežām" piedalīsies 15 dzejnieki no četrām valstīm

Komentē
0

No 14. līdz 16. jūnijam Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiska dzejas festivāla "Dzeja bez robežām" pasākumi – dzejas lasījumi, dzejnieku un mūziķu performances, kā arī literārās balvas pasniegšanas ceremonija. Festivālā šoreiz piedalīsies vairāk nekā 15 dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Melnkalnes un Japānas.

Festivāls "Dzeja bez robežām" tiks rīkots četrās darba valodās: latviešu, krievu, baltkrievu un lībiešu valodā. Festivāla organizatori izvēlas dalībniekus tādā veidā, lai autoru individuālā poētiskā prakse ļautu viņiem iesaistīties produktīvā dialogā.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies festivāla autori no Latvijas – Daina Sirmā, Katrīna Rudzīte, Aivars Madris un Kirils Ēcis. Autori no Baltkrievijas – Andrejs Hadanovičs, Uladzjs Ljankevičs, Voljga Gronska. Autori, kas pārstāv krievu valodu, – Semjons Haņins no Latvijas, Andrejs Seņ-Seņkovs, Natālija Saņņikova no Krievijas un Fjodors Svarovskis no Melnkalnes. Autors, kas pārstāv lībiešu valodu, – Valts Ernštreits. Pie atdzejojumiem strādājuši dzejnieki no Latvijas – Einārs Pelšs, Dmitrijs Kuzmins, Vasilijs Karasjovs.

Festivāla nobeigumā dzejnieki-dalībnieki slepenā balsojumā izvēlēsies festivāla balvas ieguvēju. Festivāla "Dzeja bez robežām" balvas materiālais nodrošinājums ir laureāta dzejas krājuma publicēšana vienā no festivāla valodām izdevniecībā "Literature Without Borders" vai ārzemju partneru izdevniecībā.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla vakara programmā uzstāsies Latvijas mūziķi – Platons Buravickis, Sabīne Moore (Waterflower), kā arī mūziķis no Japānas – Mitsugu Harada. Festivālā piedalīsies arī krievu mediju māksliniece Anna Tolkačova: viņa prezentēs savu mediju projektu "Nomadu dzeja".

Starptautiskā dzejas festivāla "Dzeja bez robežām" pasākumi notiek trešo reizi, tie turpina festivāla "Dzejnieka asinis" tradīcijas, aicinot uz Latviju ārzemju māksliniekus un veicinot starptautisko literāro dialogu. Festivāla organizatori ir dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature without borders, Ozolnieki, Latvija), dzejnieki Jeļena Glazova un Raimonds Ķirķis.

Festivāls tiek rīkots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!