Foto - Kārlis Strautiņš
 
Aktualitātes
16.10.2018

Evija Vēbere publisko soloalbumu "Sirdsbūt"

Komentē
0

Mūziķe Evija Vēbere laidusi klajā debijas soloalbumu "Sirdsbūt", kurš, sākot ar šodienu, 16. oktobri, ir klausāms iecienītās straumēšanas platformās un drīzumā būs pieejams kasetē.

"Sirdsbūt" ir soloalbums, kura skaņu sintēzi, tembru un daudzslāņainību Evija veidojusi un iespēlējusi pati. Ierakstā dzirdami modulāri, digitāli sintezatori un salauzti akustiskie instrumenti. Pāri savdabīgai skaņu pasaulei ar reizēm pārspīlētu trauslumu, reizēm biedējošu nokrāsu plūst Evijas Vēberes balss gan ar pašas dzeju, gan Veidenbauma dzejoli "Ej un dzenies!"

"Pie albuma strādāju kā pie viena stāsta, viena pārdzīvojuma. Tā struktūra, izved cauri iespaidiem piesātinātai skaņkrāsu pasaulei. Kā Silvas Stirnas gleznojumā, tur mīt Mēness lidoņi ar ūdens spārniem, kukaiņi – gaismas nesēji - un zvēri ar visumu acīs. Katram ir sava balss," stāsta Evija.

Albumu gaidot, ir tapuši trīs mūzkas videoklipi. Debijas video "Mīlniekiem un Visādiem Citiem" (režisors - the glacial kid) ir iekļauts starp sešpadsmit Riga IFF  "Baltijas Mūzikas Video" konkursantiem.

Kā otrais tika prezentēts video dziesmai "Viņi Dzīvoja" (režisors Kārlis Strautiņš). Dziesma un video ir kā teicējs īsto bērnības pasaku sākumā jeb ievads sekojošā stāsta pasaulē.

Tituldziesma "Sirdsbūt" (animatore Silva Stirna) tiek prezentēta kā animācija, kura veidota, balstoties uz gleznotām, albumā dzirdamām būtnēm.

Albumu miksējis Gatis Zaķis, māsterējis Damien Bolo.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!