medai
pirms 4 gadiem
Tik dīvaini, nekur neesmu bijusi prom, ne gadu un pat ne mēnesi, bet daudzas lietas jūtu līdzīgi.

Karina Vasilevska-Das
pirms 5 gadiem
Paldies! Ļoti patika atklātība un humors. Nevarēju pat iedomāties, ka komentāri pie šī ieraksta būs par skūtajām kājām, bet laikam jau tas atspoguļo zināmas vērtības, kuras jāaizstāv, kas pats par sevi ir interesanti. Vēl -  zinot, cik grūti ir pēc ilgāka profesionālā perioda citā valodā rakstīt latviski, novērtēju arī to. 

Līga A.Neilande
pirms 5 gadiem
Es īsti nesaprotu kāds ir šī ieraksta vēstījums? Tas, ka atgriežoties Latvijā pēc astoņiem gadiem viss aizvien vēl ir slikti? Tas, ka jauni bārmeņi runā pārāk familiāri? Kāpēc jānievā sievietes skūtām kājām un jāpadara sevi par mazisku upuri - vienkāršo cilvēku, tādē veidā izraisot žēlumu un līdzjūtību? Kādēļ jāpārsteidzas par to, ka šeit medicīna ir maksas, jāželo sevi un visu šo vēstījumu jāsauc par 'manu šodienas dumpnieciskumu'? Es apkārtnes nosodīšanā un sevis žēlošanā neredzu neko dumpiniecisku. Man arī uznāk dienas, kad viss šķiet slikti, kad knapi var savilkt kopā galus, kad gribas iekrist spilvenā ar seju dēļ tā, kādā vietā dzīvojam, bet tas es mēģinu piecelt savu pakaļu un kaut ko lietas labā darīt, kaut uz pašiniciatīvu un es abrīnoju mūsu mazos uzņēmējus,kuri strādā par spīti mīnusiem. Es nošokējos, ka Tu pieminēji to pašu Aleponiju, jo viņiem, bez Bolderājas, ir lētākā alkohola cenas apkaimē, turklāt LABA alkohola (es esmu izpētījusi bāru dzērienu kartes, jo man ir svarīgi ar ko sevi indēju) - 2,50 eiro par aliņu ir Mihenes cena? Es gribu zināt, kurā tunelī Minhenē var iedzert tik lēti (Nopietni, gribu zināt!!!). Man liekas nedaudz melīgi un nejauki celt neslavu tieši tādām mazām vietām, kas tieši par spīti tam vājprātam,kas notiek valstī,turpina rakties kā kurmji pa zemi.

Bet vispār man liekas, ka Latvija bija stipri dziļākā bedrē pirms desmit gadiem un viss iet uz priekšu. Un augsne ir pietiekami apmēslota, lai tādi cilvēki, kas vēlas ko mainīt, kā piemēram Tu, varētu uzsākt savu uzņēmējdarbību, strādāt, darīt, mainīt vidi un atvērt savas kultūras iestādes, kur aliņš maksās 1 eiro - bet vai tā varēs izdzīvot ilgtermiņā, to varēs saprast, kad savu biznesu uzsāks.

Gints Kronbergs
pirms 5 gadiem
Paldies par viedokli. Neapsaubami, ir loti svarīgi, lai izglītoti cilvēki atgriežas Latvijā, bet šāda pozīcija un izpausmes forma, manuprāt, ir gaužām patētiska un raugoties no mana skatu punkta-vienkārši kaitinoša.Varbūt veselīgāk un produktīvāk ir tik loti nemocieties un doties atpakal uz Skotiju?

Agnese Logina
pirms 5 gadiem
veselīgi ir arī neteikt cilvēkiem internetos, ko viņiem darīt ar savu dzīvi. cita starpā.

Gints Kronbergs
pirms 5 gadiem
Brīdī, kad publisko savu dzīvi & viedokli “internetos”, nebūt gatavam/ai jebkada veida reakcijai ir absurdi, jo visticamāk tas ir šīs publikācijas mērkis. Cita starpā, ar savu uzdoto jautājumu autorei nenorādu, kas vinai ir vai nav jādara ar savu dzīvi.  Ja vēlaties, lai detalizētāk izskaidroju savu pozīciju, ludzu uzdodiet jautājumu. 

deglīte
pirms 5 gadiem
Tikai kādēļ gan nelielu ironijas devu izpelnījušies zābaki līdz celītim? Ir foršas arī sandales un neskūtas kājas, bet, pretstatot savu vienkāršumu, lai, varbūt neapzināti, pielabinātos lasītājam, nav forši.
Cienīsim un pieņemsim brendus un nebrendus, un cilvēkus, ar viņu izvēlēm, tādus, kādi viņi ir. Jeb, vienkāršot sakot, just do it.

Maris Olsteins
pirms 5 gadiem
Šo dziļākajā būtībā saprast jau var tikai pats Sprīdīša ceļa gājējs.

Ivars Tillers
pirms 5 gadiem
Interesants materiāls! Ļoti simpātiska šķita atklātība: "Vakareiropas kreisie spēki laikam tomēr ir saduļķojuši to Daugavu manī". Ironiski, bet te nu bija kreiso spēku lozungi par toleranci, diversitāti un atvērtību kultūru citādībai, ja mūsu sievietes, kuras mēdz sevi uzpost arī ikdienā, pārnācējā no Vakareiropas sākotnēji izraisa pārākuma sajūtu! Varētu saprast, ja tās būtu sekas ideoloģiskajai audzināšanai kādā dzimtes studiju departamentā, nevis profilam "studējusi fiziku un grib programmēt asamblerī". Iespējams, baumas, ka Rietumos ar kreiso ideoloģiju inficētas ir ne vien humanitāro un sociālo zinātņu jomas, bet pamazām tā sērga izplešas arī dabaszinātņu fakultātēs, atbilst patiesībai.

Janis Kalnins Krumins
pirms 5 gadiem
Tagad šāds būs Satori līmenis? Tik zemu krist... Vait tad nav normālu autoru, kas nepublicē murgus? Var jau tēlot superinteliģentu naivuli, kurai TUR, rietumos bija .... bet nu TE, iedomājieties tikai.. "tomēr esmu Rietumu izdresēta vienmēr lūgt pēc niansētāka paskaidrojuma..." t.s. Rietumos nevienu nepasūta :) ... "Skotijā, kurā turienes valdība man, imigrantam, gadu garumā uzsauca pat antidepresantus, " , sāk kļūt skaidrāka raksta noskaņa.... "Kaut kas starp jaunu vīrieti un vecu zēnu izglīto savu sarunas partneri – ja Anglijā tev kāds prasa cigareti, bet tu neiedod, tevi sadur. Un sadur tāpēc, ka tev nav cigaretes" glupi, bet, vai tiešām tā bija, vai nepārklausījās noklausoties?? vienīgais prieks, ka autorei "...... Mans vēders ir garlaicīgi gluds ... :) " , varē'ja fočeni ielikt :), neticu !..... Jauniete spriež pēc sevis? "Arī uz ielas pakritis cilvēks, no kura vēdī alkohola aromāts, palīdzību nav pelnījis", skumiji gan, Sandra, skumji, ka Jūs tāda, daudzi te tādi nav..... "....Citur ir citādi. Mani nedaudz biedē perspektīva, kurā es to aizmirstu: ka var arī nepieņemt šeit atzītās normas par vienīgajām iespējamām...." v...ot jaaa, brīnums, kāda atklāsme, ka Ķinā ir savādāk Kā Londonā, bet nav tā kā Latvijā :) :) :)...
." ...... pēcāk šīs augstprātīgās atgriešanās piezīmes atcerēšos ar liegu kaunu. .... " ja izturēsi šo elli :)

Signe D
pirms 5 gadiem
Sirsnīgi ņirdzu par Latgales lauku ķīpām :D Bet vispār, pēc pašai 6+ gadiem projām un vizītēm labi ja reizi gadā, ar katru ciemošanos vairs vispār nav skaidrs, kāda būtu tā atgriešanās... un Sprīdīša scenārijs tas noteikti nebūtu. Tādēļ interesanti palasīt! Gaidīšu vēl.

dzimmijs13
pirms 5 gadiem
Paldies, interesanti izlasīt. Tiesa, visaizraujošāk ir "Uzsākot studijas, cerējusi apvienot vispārīgās relativitātes teoriju ar kvantu mehāniku un pierādīt metafiziskā balansa neizbēgamību" - lūdzu, štrunts par visām kultūridentitātes problēmām, salīdzinājumā ar ko tādu - vairāk kā nebūtiskas! :) Lūdzu, nemetiet plinti krūmos - bez ironijas, tas tiešām tā vērts.

kuģis
pirms 5 gadiem
Pārmest tādiem īpatņiem kā latviešiem neadekvātu pašapziņu ir - neadekvāti.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!