Autora ilustrācija
 
Blogs
14.01.2020

Es pie Pikaso

Komentē
0

Kad Dalī ieradās Parīzē, viņš taisnā ceļā devās pie Pikaso, nevis uz Luvru, un tieši tā to viņam arī paziņoja. Dalī bija paņēmis līdzi kādu savu darbu, lai to parādītu Pikaso. Pikaso esot to apskatījis, bet neesot neko teicis.

Kad es apciemoju Pikaso "Californie" villā, viņš bija tērpies ar parastu siksnu apjoztā šinelī. Ir tāda pazīstama fotogrāfija, kurā viņš šajā pašā šinelī redzams pie dzelzs krāsniņas savā darbnīcā vācu okupācijas laikā. Lielās telpas dziļumā, starp citiem viņa darbiem, saskatu viņa slaveno "Les Demoiselles d’Avignon".

Es aiz lielas bijības neko nerunāju, arī viņš man neko nesaka, bet pastiepj roku pēc mapītes ar maniem zīmējumiem un sāk tos palēnām aplūkot. Pie dažiem no tiem viņš pakavējas ilgāk, dažus no tiem noliek sāņus, lai vēlāk pie tiem atgrieztos. Kādā brīdī ļoti piesardzīgi atveras durvis, tajā parādās Žaklīna, bet Pikaso, neatrāvis acis no maniem darbiem, ar neiecietīgu žestu pavēl viņai pazust.

Pikaso ir apskatījis manus darbus. Pēc pārdomu brīža viņš dziļi savā nāsī iebāž zīmuli un, paliecies uz priekšu, prasa man: "Vai tu tā māki?" Un te mans sapnis pārtrūkst.

Ko es varu teikt? Apbrīnojami, ka, kļūstot vecam – tā man šķiet –, sapņi iegūst lielāku realitāti.

 

 

Tēmas

Māris Bišofs

Māris Bišofs ir mākslinieks un ilustrators, kurš strādājis ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Francijā, ASV un citviet. Viņa zīmējumi publicēti daudzos pasaulē zināmos laikrakstos un žurnālos.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!