Pārpublicējumi
26.05.2012

"Es būšu nākamais"

Komentē
0

KAMPAŅA "ES BŪŠU NĀKAMAIS" 

Bērni veidos mūsu sabiedrību nākotnē, viņi noteiks, cik kulturāla un atvērta tā būs. Tāpēc mūsu mērķis ir ļaut ikvienam bērnam jau tagad sākt izkopt savu personību un veidot patstāvīgu pasaules redzējumu. Vistaisnākais ceļš pretī mērķim ved caur kultūras iepazīšanu un tās sakņu apzināšanos. Biedrības "Ascendum” bērnu kultūras projekts "Garā pupa” vēlas bruģēt šo ceļu katram Latvijas bērnam. Vestards Šimkus, Kaspars Znotiņš un Nora Ikstena jau atbalsta šo iniciatīvu. Ziedojot kampaņai, vari iesaistīties arī tu.

 

PROJEKTS "GARĀ PUPA" 

Garā pupa ir simbols tam, kā tautas pasakām raksturīgā fantāzijas izmantošana un kopēja garīga piepūle palīdz topošai personībai pakāpties augstāk un ieraudzīt sev līdzās esošo zemi un sabiedrību plašākā kontekstā. Bērnu kultūras projekts "Garā pupa” ne tikai cenšas vērst sabiedrības uzmanību uz kultūras pieredzes nozīmību bērnu veiksmīgā attīstībā, bet jau pusgada garumā strādā pie tā, lai iekļautu kultūras procesos tos bērnus vecumā no 6 līdz 12 gadiem, kas reģionālās un sociālās nevienlīdzības vai vecāku kūtruma dēļ palikuši ārpus Latvijas teātra, mākslas, mūzikas un ārpusskolas izglītības norisēm. Laikposmā no 28. janvāra līdz 26. maijam projekta ietvaros ir norisinājušās 9 ekskursijas uz Rīgu, kurās kopā devušies 650 bērnu no 15 novadiem visā Latvijā. Ekskursijās piedalījās bērni no Preiļu, Valkas, Līvānu, Kuldīgas, Dundagas, Vecpiebalgas, Ludzas, Vecumnieku, Rēzeknes, Priekuļu, Siguldas, Pļaviņu, Lielvārdes, Kārsavas un Mērsraga novadiem. Rīgā bērni apmeklēja Vecpilsētas nozīmīgākās vietas, Saules muzeju, Zooloģisko dārzu, kā arī dienas noslēgumā vēroja kādu no Latvijas Leļļu teātra jaukajām izrādēm.

 

AR DZIĻĀM SAKNĒM KULTŪRĀ

Otrā projekta puse ir tā ietvaros nodrošinātās Latvijas Leļļu teātra izbraukuma izrādes Latvijas novados. Aizvadīto piecu mēnešu laikā notikušas 9 izrādes Latvijas novados, proti, Ilūkstē, Aizputē, Skrundā, Jaunjelgavā, Skrīveros, Rugājos un Viļakā, Viļānos un Burtniekos. Tādējādi tās izbraukumā vērojuši ap 2500 bērnu visā Latvijā.

"Mūsuprāt, ir nozīmīgi bērnus iepazīstināt ar kultūru jau kopš mazotnes, viņiem pieaugot, veidosies pastāvīgi kultūras cienītāji. Reģionu bērniem šī iespēja ne vienmēr ir pieejama, it īpaši ģimenēs ar ierobežotiem līdzekļiem,” atzīst biedrības "Ascendum” dibinātāja Zaiga Pūce.

Lai atbalstītu bērnu kultūras projektu "Garā pupa” un mazturīgām ģimenēm nodrošinātu ekskursijas uz Leļļu teātri, muzejiem Rīgā un izglītojošām aktivitātēm, ziedojiet ar norādi "Bērnu kultūras projektam Garā pupa”.

Biedrība "Ascendum”
Reģistrācijas Nr. LV40008178072
Konts: LV20NDEA0000083166440
Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiāle:
SWIFT kods: NDEALV2X
Banka: Nordea Banka

Vairāk informācijas par atbalsta sniegšanu un nepieciešamajām projekta izmaksām:
Līna Kārkliņa, projekta vadītāja
[email protected]
mob. tālr. 26482129

Atbalsta SIA "PATA-AB", "draugiem.lv", žurnāls "IR", "apollo.lv", "mammam.lv" un "tetiem.lv", "McCann Worldgroup Riga".

Organizē "ASCENDUM".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!