Aktualitātes
08.12.2010

Ekonomista Jāņa Ošleja lekciju cikls "Strauja attīstība Latvijā" 2011. gada janvārī, februārī

Komentē
0

Jānis Ošlejs. Foto: Reinis Hofmanis, f64

Sākot ar 2011. gada janvāri, visiem, kuri vēlas domāt un izzināt pasauli, ar zināmu regularitāti piedāvāsim noklausīties lekciju kursus par dažādām aktuālām, sabiedriski nozīmīgām vai vienkārši aizraujošām tēmām. Lekcijas notiks ¼ Satori grāmatnīcā, Rīgā, Lāčplēša ielā 31 un būs par maksu; dažas no tām – vēlāk noskatāmas internetā video ierakstā.

Laikā no 2011. gada 25. janvāra līdz 1. februārim piedāvājam ekonomista Jāņa Ošleja lekciju kursu „Strauja attīstība Latvijā”. Katras lekcijas sākums plkst. 18:30.

Abonentu iespējams iegādāties, pērkot visu lekciju kursu. Tā cena: 15 LVL. Cenā iekļauta tēja, kafija vai vīna glāze, kā arī spēcinoša uzkoda Satori grāmatnīcas kafejnīcā. Uz lekciju kursu pieejamas 50 vietas.

Savu dalību lūdzam pieteikt pa e-pastu: [email protected] vai pa telefonu: 67287741. Privātpersonām norēķināties pagaidām iespējams tikai skaidrā naudā grāmatnīcā, pretī saņemot čeku.

 

Pirmā lekcija. Sekmīgas eksporta rūpniecības radīšana. Otrdien, 2011. gada 25. janvārī.

Ilgtspējīgu, strauju izaugsmi un neierobežotu skaitu labu darba vietu var radīt tikai uz eksportu vērsta, globāli sekmīga rūpniecība. Lekcijā tiks apskatīti rūpniecības radīšanas veidi, kas piemēroti Latvijai.

 

Otrā lekcija. Nevienlīdzība grauj sabiedrību. Ceturtdien, 2011. gada 27. janvārī.

Sabiedrība ir civilizācijas un ekonomikas pamats, taču tās veiksmīgu funkcionēšanu kavē nevienlīdzība. Indivīda brīvība piepildīt savu dzīvi ir cilvēciskās esības pamats. Tomēr indivīds nevar pastāvēt bez sabiedrības atbalsta. Lekcija apskatīs to, kāpēc nevienlīdzība sagrauj sabiedrību, vienlaikus iznīcinot arī indivīda brīvību, kaut paradoksāli nevienlīdzība tika radīta brīvības īstenošanai.

 

Trešā lekcija. Strauji augoša Latvija. Otrdien, 2011. gada 1. februārī.

Lekcijas gaitā argumentētas pārdomas par to, kā radīt ilgtspējīgi augošu Latviju, kas spētu apsteigt Eiropu vienas paaudzes laikā.

 

Katras lekcijas garums: viena stunda. Pēc tam – laiks jautājumiem un atbildēm, diskusijai ar auditoriju.

 

Jānis Ošlejs – viens no publiskajā telpā redzamākajiem Latvijas ekonomistiem, ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Universitātē (2001), maģistra grādu - Rīgas Ekonomikas augstskolā (2004). Pašlaik Jānis Ošlejs turpina studijas ekonomikas zinātnes doktorantūrā Latvijas Universitātē. Viņš ir uzņēmējs un ekonomists, SIA „Primekss” dibinātājs (1997), valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks.

Piedāvājumā aizvien ir Roberta Ķīļa lekciju kurss „Anarhisms. Trīs lekcijas par piemirstu alternatīvu”, kas notiks 2011. gada 10.-14. janvārī

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!