Lekcijas
24.01.2016

Dzīvnieku un vides ētika. 8. lekcija

Komentē
0

Sadarbībā ar projektu "LU Open Minded" piedāvājam jums apgūt lekciju kursu "Dzīvnieku un vides ētika", ko 2014. gada oktobrī – decembrī nolasīja LU Vēstures un filozofijas fakultātes Praktiskās filozofijas katedras lektors Artis Svece.

8. lekcija. Dzīvnieku un vides aizstāvības politika

Diskusija par dzīvnieku un vides ētisko nozīmi nav noslēgusies. Tāpēc arī nav iespējams dot viennozīmīgas atbildes uz jautājumiem par to, kāda attieksme un rīcība pret dzīvniekiem un dabisko vidi ir pieļaujama un kāda nav. Tas savukārt nozīmē, ka šie jautājumi šobrīd ir ne tikai filozofiski un ētiski, bet arī politiski. Diskusijas par tiem ir daļa no kaulēšanās procesa, kura rezultātā sabiedrība praktiski iezīmē vai pārzīmē neskaidro robežu starp atļauto un aizliegto, pieciešamo un neizturamo. Galu galā arī jautājumi, kas ir dzīvnieks un kas ir cilvēks, izrādās politiski.

Materiāli:

http://www.dzivniekubriviba.lv/lv

http://www.zalabriviba.lv/

http://www.greenpeace.org/international/en/

http://www.peta.org/

http://www.animalliberationfront.com/

http://www.projetogap.org.br/en/

Artis Svece

Artis Svece ir filozofs, publicists, Latvijas Universitātes Filozofijas un ētikas nodaļas docents, viņa pētnieciskais lauks aptver dzīvnieku studijas, ekokritiku, sociālo filozofiju un kritisko domāša

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!