Foto: dziesmusvetki.lv
 
Aktualitātes
03.04.2018

Dziesmusvētki aicina pieteikties brīvprātīgos

Komentē
0

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku veiksmīgas norises nodrošināšanai Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Labklājības ministriju līdz 30. aprīlim aicina pieteikties brīvprātīgos, informē Labklājības ministrija.

Svētku laikā plānots nodarbināt vairāk nekā 1000 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk tiks iesaistīti organizatoriskos procesos Svētku nedēļas laikā.

Pieteikties Dziesmu un deju svētku brīvprātīgā darbam var, aizpildot elektronisku anketu interneta platformā "Brivpratigie.lv".  Potenciālajam brīvprātīgajam jābūt gatavam veltīt vismaz 20 stundas brīvprātīgā darba veikšanai, kas pakārtotas Svētku rīkotāju sastādītajam grafikam. Tiek aicinātas pieteikties personas vecumā no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja) ar labām latviešu valodas zināšanām, (atsevišķiem papildus darbiem – arī ar angļu, krievu un citu svešvalodu zināšanām).

Katram brīvprātīgajam Svētkos tiks nodrošināta ēdināšana, ja tiks veikts darbs ilgāk nekā 4–5 stundas, būs nodrošināta iespēja bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu, tiks izsniegta Svētku ID karte un darba atribūtika.

"Brīvprātīgo darbs ir neatņemama Svētku norises sastāvdaļa – neviens nozīmīgs un vērienīgs pasākums mūsdienās vairs nav iedomājams bez brīvprātīgo darba. Kā liecina mūsu pieredze, brīvprātīgo darbam piesakās motivēti un Dziesmusvētku tradīciju cienoši cilvēki, kuriem ir būtiski ar savu darbu veidot Svētkus un palīdzēt daudzajos darbos – sākot ar ūdens izdalīšanu dalībniekiem, beidzot ar vietu ierādīšanu un darbošanos infocentros. Brīvprātīgo darbs ir tikpat svarīgs kā jebkura Svētkos iesaistītā - diriģenta, tehniskā personāla, dalībnieka – veikums, lai veiksmīgi izdotos tādi Svētki, kurus pamatoti dēvējam par lielāko kopdarbu valstī," saka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!