Aktualitātes
22.11.2014

"Dzejas brauciens" šogad dodas uz Daugavpili, Tartu, Joensu un Tromsi

Komentē
0

No 24. līdz 29. novembrim Latvijā, Igaunijā, Somijā un Norvēģijā notiks Starptautiskais četru valstu mobilais festivāls "Dzejas brauciens".

Braucienā piedalās dzejnieki Jans Kauss (Jan Kaus) no Igaunijas, Mīa Toivio (Miia Toivio) no Somijas, Gunnars Vērness (Gunnar Wærness) no Norvēģijas un Kārlis Vērdiņš no Latvijas.

"Dzejas brauciena" pirmā pietura paredzēta Daugavpils Universitātē, kur 24. novembrī plkst. 11:30 notiks seminārs, plkst. 13:10 – "Dzejas brauciena" izstādes atklāšana universitātes bibliotēkā, bet plkst. 18:00 – lasījumi klubā "Artilērijas pagrabi".

Pēc pasākumiem Daugavpilī "Dzejas brauciens" dosies uz Tartu, kur 25. novembrī paredzēti dzejas lasījumi Igaunijas Rakstnieku savienībā, bet 26. novembrī seminārs Tartu Universitātē. Tālāk ceļš vedīs uz Somijas pilsētu Joensu, kur 27. novembrī Austrumsomijas Universitātē plānota tikšanās ar studentiem, bet 29. novembrī Tromses Universitātē Norvēģijā notiks "Dzejas brauciena" dalībnieku lasījumi un seminārs.

Bez dzejas lasījumiem oriģinālvalodā un minēto valstu valodās notiks arī pārrunas, kuru laikā dzejnieki dalīsies informācijā par jaunākajām tendencēm savas valsts dzejā. "Dzejas brauciens" ir daudzvalodu literārs projekts. Tā mērķis ir iepazīstināt interesentus ar citu valstu dzeju un veicināt dzejas tulkošanu dažādās valodās. Parasti dzejoļi tiek lasīti oriģinālvalodā, kā arī tās zemes valodā, kurā pasākums notiek. Astoņu gadu laikā "Dzejas braucienā" ir piedalījušies vairāk nekā 30 dzejnieku no minētajām valstīm, daudziem no viņiem ir iznākušas grāmatas Dzejas brauciena dalībvalstu valodās.

Ideja par "Dzejas braucienu" radās 2006. gadā. Projekta iniciatori bija bijusī Somijas Institūta direktore Jāna Vasama (Jaana Vasama) un Guntars Godiņš, kas tajā laikā strādāja Latvijas vēstniecībā Igaunijā. No 2006. līdz 2010. gadam mobilais festivāls katru gadu noticis Igaunijā, Latvijā un Somijā, braucienos piedalījušies dzejnieki no šīm trim valstīm, bet 2011. gadā projekts paplašinājās, kā dalībvalsts tika uzaicināta Zviedrija, šogad Zviedriju nomainījusi Norvēģija.

"Dzejas brauciena" rīkotāji ir dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš, festivāla kuratore Jenni Kallionsivu (Somija), preses pārstāve Heidi Īvari (Heidi Iivari, Somija). Vairāk informācijas par "Dzejas braucienu" var atrast mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!