Aktualitātes
25.09.2019

Drīzumā uz ekrāniem nonāks Latvijā filmētais HBO seriāls "Katrīna II Lielā"

Komentē
0

Miniseriāls "Katrīna II Lielā" ar "Oskara" balvas ieguvēju Helēnu Mirenu galvenajā lomā pie Latvijas skatītājiem nonāks "Shortcut" vienlaikus ar pasaules pirmizrādi – 3. oktobrī.

HBO sadarbībā ar "Sky" piedāvātā četru sēriju drāma "Katrīna II Lielā" (Catherine The Great) pie Latvijas skatītājiem nonāks vienlaikus ar miniseriāla pasaules pirmizrādi. Jau no 3. oktobra lietotnē "Shortcut", kas pieejama arī "Helio iTV" skatītājiem, varēs vērot visas miniseriāla sērijas. Atgādinām, ka daļa seriāla uzņemta Latvijā – Rundāles pilī.

Drāma četrās sērijās stāsta par politiski drūmo un seksuāli uzlādēto Krievijas imperatores Katrīnas Lielās galmu. Katrīnai Lielajai piederēja augstākā vara visā Krievijā gandrīz pusi no 18. gadsimta, taču "HBO"/"Sky" miniseriāla fokusā nonākušas Katrīnas Lielās gaitas tuvāk viņas valdīšanas izskaņai – laikā, kad viņa aizvadīja kaislīgu dēku ar Grigoriju Potjomkinu (atveido Džeisons Klārks). Starp skandāliem, intrigām un milzīgiem konfliktiem viņi spēja izveidot unikālas un lojālas attiecības, gūstot virsroku pār saviem pretiniekiem un kopīgiem spēkiem īstenojot virkni liberalizējošu reformu.

Galvenajās lomās Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Helēna Mirena ("Karaliene", "Gosfordparks", "Pēdējā pietura") un Džeisons Klārks ("Pirmais vīrs", "Slepenā operācija "30 pēc pusnakts", "Mudbound").

Miniseriāla "Katrīna II Lielā" režisors ir BAFTA un "Emmy" balvu ieguvējs Filips Martins ("Kronis", "Galvenais aizdomās turamais") un scenārija autors – Naidžels Viljams. Izpildproducenti – "Origin Pictures" ar Helēnu Mirenu, Filipu Martinu, Naidželu Viljamu, Deividu Tompsonu un "New Pictures" ar Čārliju Patinsonu un Kristīni Hīliju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!