Gunta Klivere
pirms 5 gadiem
Ieguglēju to H.Rosinas grāmatu, un atradu interesantu un saturīgu lasītāju diskusiju, kas būtībā pasaka visu, ko vajadzēja par šo grāmatu zināt. Žēl, ka Latvijā pat ekspertu diskusijas nav ne tuvu tik interesantas. https://www.goodreads.com/book/show/13593564-the-end-of-men

Gunta Klivere
pirms 5 gadiem
Manuprāt, nav iespējams cīnīties pret vardarbību pret sievietēm, vienlaicīgi necīnoties pret vardarbību pret vīriešiem. Un sabiedrība vardarbību pret vīriešiem uztver ārkārtīgi iecietīgi, bezmaz vai publiskā līmenī sludinot, ka vīrietim ir tikai normāli tikt periodiski pakļautam vardarbībai un noteikti vismaz potenciāli jāspēj būt vardarbīgam pašam. Ja piekauta tiek sieviete, tas ir skandāls. Ja piekauj vīrieti, un miesas bojājumi nav dzīvībai bīstami, tad kuru tas vispār uztrauc? Un ja nu tādas ir prasības un gaidas attiecība pret vīriešiem, vai ir jābrīnās, ka viņi izaug, spējīgi un gatavi uz vardarbību?

Patricija
pirms 5 gadiem
Gunta, Jūs izlasījāt diskusiju? Tur tieši par to ir saruna - par stereotipiem arī zēnu audzināšanā, par jaunu pieeju abu dzimumu audzināšanai, mācot tikt galā ar agresiju jebkurā tās izpausmē.

Gunta Klivere
pirms 5 gadiem
Diskusiju izlasīju, bet nepiekrītu uzstādījumam, ka vīrietim vienmēr defoltā ir vara pār sievieti. Pirmkārt jau, mēs visi piedzimstam sievietēm. Mēs visi esam bijuši pilnīgā atkarībā no sievietes- savas mammas. Un tad ir jautājums, ka mamma šo savu varu ir izmantojusi. Paiet gana ilgs laiks, kamēr puisim uzrodas jebkāda vara pār sievieti. Līdz tam priekšstati par dzīvi un attiecībām jau ir izveidojušies.

Ivars Tillers
pirms 5 gadiem
Diskusijā pieminēto atziņu, ka atmiņas procesā vissvarīgākais ir tieši aizmiršana, turpat nodemonstrēja Linda Curika, kura pirms apmēram sešiem gadiem esot lasījusi Hansa Rozena grāmatu "The End of Men". Ironiski, bet šīs grāmatas autors patiesībā ir autore – Hanna Rozina (Hanna Rosin).

Just Me
pirms 5 gadiem
Jebšu kā teica Sadāms Huseins multenītē "Dienvidparks" - " Iran, Iraq, what the hell is the difference?!?"

Ivars Tillers
pirms 5 gadiem
Interesanti pavērot, ka pašas feministes tiek galā ar prasībām, kuras paģērē no sabiedrības. Citkārt šāds grāmatas autores dzimuma sajaukšanas misēklis izsauktu maskulīnās normativitātes kritiku un žēlošanos, kas sievietes joprojām ir otrais dzimums, kad runa ir par tādu prestižu darbības jomu, kā grāmatu rakstīšana. Otrs aspekts ir senāku atmiņu drošticamība, un te kā uz delnas ir piemērs, ka pēc gadiem sešiem Hanss vai Hanna – kāda tur starpība?

Anna Andersone
pirms 5 gadiem
Atvainojamies Lindai, kļūda ieviesusies diskusijas transkribēšanas laikā.
Anna, Satori
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!