Sarunas
22.09.2018

Diskusija: Kam ir tiesības runāt kritiski?

Komentē
0

Vai viedoklis nošķirams no recenzijas? Iespējams, ka tam nav nozīmes, jo, kā rakstīja Semjuels Bekets: "Kāda starpība, kas runā?" Galvenais, lai kāds to sadzird un ieklausās. Tomēr ne visa kritika tiek uzņemta ar atsaucību, jo dažkārt šķiet – lai nu kam, bet šim cilvēkam nav tiesību
runāt par konkrēto tēmu. Kas tu tāds esi, lai atļautos spriest par to vai citu darbu, kultūras fenomenu? Kurš piešķīris šīs tiesības?
Šie un vēl citi jautājumi tika risināti 30. augusta diskusijā, kas notika Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē un ko rīkoja Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) sadarbībā ar LNB. Uz sarunu tika aicināti pieredzējuši kultūras un mākslas kritiķi un redaktori: Santa Hirša (mākslas kritiķe), Helmuts Caune (Arterritory.com redaktors), Kristīne Matīsa (kino žurnāliste, "Kino Rakstu" galvenā redaktore), Ingus Bērziņš ( delfi.lv galvenais redaktors), Jegors Jerohomovičs ( "Kultūras Dienas" redaktors, "Dienas" kultūras žurnālists), un to vadīja kultūras žurnālists Toms Treibergs. Piedāvājam diskusiju montētā versijā noskatīties video.
Diskusija rīkota kā daļa no "RIGA IFF Critics Meeting 2018". "Critics Meeting" ir tikšanos un diskusiju platforma praktizējošiem Latvijas kino kritiķiem, studentiem un entuziastiem. 2018. gadā Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros (18. – 31.10.) "Critics Meeting" pievērsīsies jautājumam – ko nozīmē būt kritiskam? Šis jautājums tiks apskatīts 3 lekcijās (25.-27.10.) un diskusijās, un šī gada viesis ir britu kritiķis Maikls Patisons (Michael Pattison). "Riga IFF Critics Meeting" notiek ar "British Council" pārstāvniecības Latvijā un NKC, "Radošā Eiropa MEDIA" informācijas centra atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!