Photo by Mike Ackerman on Unsplash
 
Aktualitātes
14.12.2018

Dibināta Latvijas Mediju ētikas padome, kas vērtēs žurnālistu ētikas pārkāpumus

Komentē
0

Trešdien, 12. decembrī, mediju pārstāvji dibinājuši Latvijas Mediju ētikas padomi, kas turpmāk izskatīs sūdzības par žurnālistu ētikas pārkāpumiem.

Padome darbosies kā neatkarīgs ombuds, un tās izveidošanu novembra beigās atbalstīja valdība. Padomes dibinātāju vidū ir Latvijas Raidorganizāciju asociācija, Latvijas Žurnālistu asociācija, Latvijas Preses izdevēju asociācija, AS "Delfi", AS "Cits medijs", ziņu aģentūra LETA, AS "Latvijas mediji", SIA "Reģionu mediji", SIA "Staburags", SIA "Bauskas dzīve", SIA "Novadu ziņas", SIA "Cēsu druva", VSIA "Latvijas Vēstnesis", SIA "Firma Zemgale" un SIA "Žurnāls Santa".

Kā uzsver padome, tā ir sabiedriska organizācija, kurai aicināti pievienoties visi Latvijas mediji un ar tiem saistītās organizācijas. Tāpat gan esošie, gan topošie biedri aicināti iesniegt priekšlikumus padomes dibināšanas sēdē atbalstītā Ētikas kodeksa iespējamajiem grozījumiem un izvirzīt savus kandidātus biedrības Ētikas padomei.

Dibināšanas sapulcē par organizācijas valdes locekli iecelts mediju tiesību eksperts Jānis Lielpēteris.

Valdei uzdots līdz nākamā gada 28. februārim sasaukt biedru kopsapulci, lai apstiprinātu ierosinājumus un labojumus Ētikas kodeksā un ievēlētu padomi deviņu locekļu sastāvā.

Mediju padome ir nevalstiska organizācija, kuru izveidojuši un vadīs paši nozares pārstāvji, taču tās administratīvās izmaksas tiks segtas no valsts budžeta un veidos apmēram 50 tūkstošus eiro gadā.

 
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!