Aktualitātes
04.06.2019

Deivids Linčs saņems savu pirmo "Oskaru"

Komentē
0

ASV Kino mākslas un zinātnes akadēmija paziņojusi, ka starp šīgada Goda balvu ieguvējiem ir arī režisors Deivids Linčs.

Par spīti tam, ka Linčs ir viens no spilgtākajiem 20. un 21. gadsimta režisoriem, kura filmas atstājušas nepārvērtējamu nospiedumu kinomākslā, šis viņam būs pirmais "Oskars". Līdz šim Linčs četras reizes nominēts Kinoakadēmijas balvai – trīs reizes kā labākais režisors un vienreiz kā labākā adaptētā scenārija autors. Nominācijas režisors saņēmis par filmām "Ziloņcilvēks" ("The Elephant Man", 1980), "Zilais samts" ("Blue Velvet", 1986) un "Malholanda ceļš" ("Mulholland Drive", 2001), kas 2016. gadā BBC kritiķu aptaujā atzīta par 21. gadsimta izcilāko filmu.

Balvu Linčs saņems oktobrī "Governors Awards" ceremonijā Holivudas un Hailendas centra lielajā zālē. Līdz ar viņu "Oskara" statueti saņems arī amerikāņu aktieri Džīna Deivisa un Vess Studi, režisore Lina Vertmillere un citi. Akadēmijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka balva "godinās personības, kas veltījušas savu dzīvi kinomākslai un sniegušas nenovērtējamu ieguldījumu kino un ārpus tā".

Pašlaik nav zināms, vai Linčs strādā pie kāda jauna filmas projekta. 2017. gadā plašu kritiķu atzinību izpelnījās seriāla "Tvinpīka" turpinājums, savukārt šī gada sākumā Linčs laida klajā 51 minūti garu, iepriekš nepublicētu un filmas gala versijā neiekļautu videomateriālu no savas ikoniskās filmas "Zilais samts" ("Blue Velvet").

Kinoakadēmijas goda balva (Academy Honorary Award) ir speciālā Kino mākslas un zinātnes akadēmijas balva, ko akadēmija pirmo reizi pasniedza 1948. gadā, 21. Kinoakadēmijas balvas ceremonijas laikā, kad tā saucās Speciālā balva. Balva tiek piešķirta, vadoties pēc Kino mākslas un zinātnes akadēmijas Vadītāju padomes (Board of Governors) ieskatiem, lai atzīmētu sasniegumus kinematogrāfā, kurus nevar iekļaut nevienā no Amerikas Kinoakadēmijas balvu kategorijām. Kopš balva tiek pasniegta atsevišķi, "Oskaru" ceremonijā tās saņēmēji tiek tikai pieminēti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!