Aktualitātes
31.01.2019

Deivids Gilmors izsolei nodevis 120 ģitāras, tostarp ikonisko "Fender Stratocaster"

Komentē
0

Ģitārists un viens no grupas "Pink Floyd" līderiem Deivids Gilmors izsoļu namam "Christie's" nodevis 120 ģitāras no personiskās kolekcijas, tostarp ikonisko "Fender Stratocaster", kas spēlēta albumos "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" un "Animals" un "The Wall".

Šī būs lielākā ģitāru izsole vēsturē, un visi tajā gūtie ienākumi tiks ziedoti labdarībai. Izsole notiks 20. jūnijā Ņujorkā, un tās centrālais elements būs "Fender Stratocaster", kas novērtēta par 100–150 tūkstošiem dolāru. Gilmors ģitāru iegādājās 1970. gadā Ņujorkā, un tā kļuvusi par mūziķa atpzīstamāko instrumentu, kas dzirdams leģendārajā 1973. gada albumā "The Dark Side of the Moon", 1975. gada ierakstā "Wish You Were Here", 1977. gada albumā "Animals" un 1979. gada "The Wall".

"Melnais strats" jeb "The Black Strat", kā iesaukts instruments, vairāku desmitu gadu garumā pārveidots atbilstoši Gilmora spēles stila attīstībai, un dzirdams arī soloalbumos "David Gilmour" (1978), "About Face" (1984), "On an Island" (2006) un "Rattle that Lock" (2015).

Tāpat starp kolekcijas dārgumiem ir 1955. gada "Gibson Les Paul", ko slavenu padarījis Gilmora solo dziesmā "Another Brick in the Wall", kā arī ārkārtīgi reta "Gretsch White Penguin 6134", ko Gilmors iegādājās savai privātajai kolekcijai.

Pirms izsolīšanas kolekcija dosies uz Londonu, kur būs skatāma no 27. līdz 31. martam, pēc tam uz Losandželosu, kur tiks izstādīta no 7. līdz 11. maijam, savukārt pēc tam uz Ņujorku, kur būs publiski pieejama no 14. līdz 19. jūnijam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!