Artūra Analta instalācija "Matter to Matter", kas šogad Londonas Dizaina biennālē ieguva zelta medaļu
 
Aktualitātes
12.12.2018

Darbu sāk Latvijas Dizaina centrs

Komentē
0

Lai sekmētu Latvijas dizaina jomas attīstību ilgtermiņā un iesaistītu šajā darbā pēc iespējas vairāk dizaina nozares dalībnieku, darbību uzsāk pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas izveidotais Latvijas Dizaina centrs, informē ministrija.

Centru vadīs ilggadējā Latvijas Dizaina padomes vadītāja, radošo industriju un stratēģiskās vadības eksperte Dita Danosa. Danosas vadītā biedrība "Latvijas Modes palāta" uzvarējusi KM izsludinātajā konkursā "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu dizaina jomā", iegūstot deleģējuma tiesības centru vadīt nākamos trīs gadus.

Latvijas Dizaina centra darbības prioritātes saistīsies ar "Latvijas Dizaina stratēģijas 2020" rīcības plāna īstenošanu: darbā iecerēts sadarboties ar Latvijas Dizaina padomi, radošo industriju platformu "Fold", Ekonomikas ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Radošo industriju biznesa inkubatoru. Latvijas Dizaina centrs tiks veidots kā dažādas institūcijas, starpdisciplināras jomas un mērķauditorijas vienojoša platforma.

Dizaina centram deleģētie uzdevumi paredz pārstāvēt un popularizēt Latvijas dizainu gan tepat, gan citviet pasaulē, apkopot informāciju dizaina jomā, veidot komunikāciju ar dažādām sabiedrības auditorijām, sniegt konsultācijas, koordinēt sadarbību starp dizaina nozares dalībniekiem, iniciējot un kopīgi īstenojot pasākumus. Tādējādi tiks veidota izpratne par dizainu dažādās sabiedrības grupās, tā sniegtajām priekšrocībām un labumiem uzņēmumiem, indivīdiem un valstij kopumā. Latvijas Dizaina centra darbības nodrošināšanai paredzēts finansējums 20 000 eiro gadā.

KM valsts sekretāre Dace Vilsone uzsver: “Latvijas Dizaina centra izveide ir likumsakarīgs solis dizaina procesu attīstībā Latvijā. Pēdējā gada laikā "Interreg" projekta "Design for Innovation" un citu starptautisku projektu partneri ir atzinīgi novērtējuši paveikto Latvijas dizaina politikas izstrādē un īstenošanā, kā arī mūsu dizaineru starptautiskos sasniegumus. Vienota valstiski koordinējošā dizaina centra izveide ir stratēģiski svarīgs lēmums, lai panāktu sistēmisku progresu nozarē. Mēs esam ieinteresēti mācīties arī no labiem piemēriem mūsu kaimiņvalstīs un citviet Eiropā – iepazīstoties ar Igaunijas Dizaina centru, Lietuvas Dizaina forumu un Dānijas Dizaina centru, kā arī mērķtiecīgi sadarboties ar šīm un citām līdzīgām organizācijām."

Latvijas Dizaina centra aktivitātes tiks atspoguļotas sociālo mediju "Facebook" un "Twitter" "Latvian Design Centre" adresēs, un klātienes tikšanās būs iespējamas Radošo industriju inkubatorā, kas atrodas Rīgā, Elizabetes ielā 45/47.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!