Aktualitātes
02.11.2018

Darbību beigs starptautiski pazīstamais igauņu teātris "NO99"

Komentē
0

Trešdien, 31. oktobrī, par darbības izbeigšanu paziņojis starptautiski pazīstamais un ar Eiropas teātra Jaunās realitātes balvu novērtētais Igaunijas teātris "NO99", kurš beigs pastāvēt no nākamā gada janvāra, informē ziņu aģentūra LETA.

"Esam nolēmuši beigt. Tas ir kopīgs mūsu radošās kopienas lēmums, mēs visi esam zem tā parakstījušies, jo 14 gadus mums bijuši kopīgi ideāli un šodien mums nācies atzīt, ka nespējam turpināt darbu saskaņā ar šiem kādreiz izvirzītajiem ideāliem," teikts teātra izplatītajā paziņojumā.

"Katru lugu tikām iestudējuši tā, it kā tā būtu mūsu pēdējā luga, katru izrādi mēs spēlējām tā, it kā tā būtu mūsu pēdējā izrāde, un arī šo teātri mēs veidojām tā, it kā tas būtu pēdējais teātris, kas mums jebkad būs jāveido," raksta teātra ļaudis. "NO99" teātris ir bijis tikai mirklis – gluži kā tas brīdis izrādes beigās, kad vēl ir tumsa, kad skatītāji vēl neelpo, (..), kad viss, kas ir bijis, beidzis pastāvēt un viss, kas nāk, vēl nav piedzimis. "NO99" bija šāds mirklis."

Paziņojumā norādīts, ka par šo lēmumu informēta Kultūras ministrija un teātra padome. Novembrī tiks nospēlētas trīs izrādes, bet decembra beigās trupa vēl dosies plānotajās viesizrādēs uz Maskavu.

Teātris "NO99" Tallinā darbojies kopš 2005. gada. Kā raksta Igaunijas mediji, pēdējā laikā tas saskāries ar finansiālām grūtībām.

Šā gada sākumā "NO99" viesojās Latvijā programmā "Latest", kas bija daļa no abu valstu simtgades programmām. Latvijas skatītājiem bija iespēja noskatīties režisora Juhana Ulfsaka iestudējumu "Sapņotāji", kas saņēmusi Eiropas teātra Jaunās realitātes balvu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!