Foto: Evija Trifanova
 
Aktualitātes
01.10.2019

Dailes teātris un Dž. Dž. Džilindžers vienojas par darba attiecību pārtraukšanu

Komentē
1

Šodien notikusi Dailes teātra valdes locekļa Andra Vītola tikšanās ar kultūras ministru Nauri Puntuli, un tajā Vītols skaidroja situāciju Dailes teātrī, ziņo Kultūras ministrija.

Tikšanās laikā A. Vītols informēja par aktieru kolektīva prasību veikt izmaiņas teātra mākslinieciskajā vadībā, kā arī izstāstīja par potenciālajiem situācijas risinājumiem – šobrīd panākta mutiska vienošanās ar līdzšinējo māksliniecisko vadītāju, režisoru Dž. Dž. Džilindžeru par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tuvākajā laikā.

"Tikšanās laikā aicināju Dailes teātra vadītāju Andri Vītolu tuvāko divu nedēļu laikā izstrādāt un iepazīstināt gan kolektīvu, gan ministriju, gan plašu sabiedrību ar situācijas risinājuma īstermiņa un ilgtermiņa rīcības plānu, kas saskaņots ar visām iesaistītajām pusēm. Būtiski, lai esošā situācija tiktu risināta cieņpilni, respektējot radošo personību devumu Dailes teātra attīstībā, tajā pašā laikā objektīvi izvērtējot nākotnes attīstības scenārijus un ņemot vērā šādus faktorus – teātra darbības stabilitāti, sezonas repertuāra plānu un nākamā gada – teātra simtgades – ieceres," tikšanos komentē kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Jau ziņots, ka izveidojušās domstarpības starp Dailes teātra aktieru kolektīvu un teātra ilggadējo māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru. Aktieri pārmet Džilindžeram pienākumu nepildīšanu atbilstoši augstvērtīga un valsts subsidēta teātra prasībām un savus iebildumus izklāstījuši arī atklātā vēstulē.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!