Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
17.04.2019

Cilvēki visā pasaulē ziedo Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai

Komentē
0

Pēc postošā ugunsgrēka, kas pirmdien iznīcināja lielāko daļu Parīzes Dievmātes katedrāles, Francijas Mantojuma fonds uzsācis tiešsaistes ziedošanas kampaņu tās atjaunošanai, un kopš rīta savākti vairāk nekā 2,2 miljoni eiro.

Nacionāla līmeņa ziedošanas kampaņu pēc ugunsgrēka apsolīja arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš publiskā paziņojumā solīja darīt visu, lai katedrāli atjaunotu, un aicināja gan ziedot naudu šim mērķim, gan pauda uzsaukumu ārvalstu ekspertiem iesaistīties katedrāles atjaunošanā. Šobrīd gan kampaņa vēl nav uzsākta.

Līdzekļu vākšanā iesaistījušies arī Francijas bagātākie cilvēki. Fransuā Pino, kam pieder tādi zīmoli kā "Saint Laurent", "Alexander McQueen" un "Gucci", apsolījis ziedot 100 miljonus eiro, savukārt īsi pēc tam miljardieris un zīmolu grupas "Louis Vuitton Moët Hennessy" īpašnieks Bernārs Arno pauda, ka gatavs atjaunošanai piešķirt 200 miljonus eiro.

Tāpat privātas ziedošanas kampaņas sāktas dažādās pūļa finansēšanas vietnēs, piemēram, "gofundme" un "JustGiving". Tikmēr Parīzes mēre Anna Idalgo paziņoja, ka nepieciešama "ziedotāju konference", kuras mērķis būtu ne tikai savākt naudu, bet arī piesaistīt ekspertus no visas pasaules.

Jau ziņots, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks, kas nopostīja lielāko daļu katedrāles interjera, jumta, kā arī ikonisko 96 metrus augsto torni. Pēc 9 stundu darba liesmas izdevās ierobežot. Neskarti palika abi zvanu torņi un ēkas struktūra, tāpat izglābta lielākā daļa katedrālē esošo mākslas darbu. Pirmie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka ļaunprātīga dedzināšana nav notikusi. Šobrīd notiek postījumu izvērtēšana.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!