Aktualitātes
01.12.2018

Ceturto "Austras balvu" ar debijas albumu "You Look Like A Lost Soul" iegūst "Polifauna"

Komentē
0

Piektdien, 30. novembrī, ar visu nominantu koncertu norisinājās ceturtās "Austras balvas" pasniegšanas ceremonija. Balva ik gadu tiek piešķirta labākajam Latvijas mūzikas albumam, un šogad par tādu žūrijas vērtējumā atzīts grupas "Polifauna" debijas ieraksts "You Look Like A Lost Soul".

Savukārt skatītāju balsojumā, ko rīkoja portāls "Delfi", uzvarēja Arturs Skutelis un "Tvērumi", kas "Austras balvai 2018" bija nominēti par albumu "Nekad Nekur".

"Austras balva" ir Latvijas ekvivalents britu "Mercury Prize", kanādiešu "Polaris Music Award" un citām līdzīgām mūzikas balvām, ar kurām tiek cildināti labākie attiecīgajā valstī izdotie albumi, neatkarīgi no to popularitātes, žanra vai citiem raksturlielumiem – svarīga ir tikai albumu kvalitāte.

Šī gada "Austras balvas" ieguvēja – grupa "Polifauna" – ceremonijā saņēma koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, kā arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

Šī ir jau ceturtā reize, kad tiek piešķirta "Austras balva". Iepriekšējos gados to ieguvis Alises Jostes albums "Hardships Are Ships", grupas "Rīgas modes" – "Fantastiski", kā arī grupas "Satellites LV" albums – "Varavīksnes galā".

Uz šī gada "Austras balvu" pretendēja vairāk nekā astoņdesmit ierakstu, no kuriem žūrijas locekļi izvirzīja desmit fināla nominantus.

Arī šogad gan balvas pasniegšanu, gan nominantu koncertus tiešraidē pārraidīja radio "Pieci". Visu koncerta ierakstu iespējams noskatīties "Austras balvas" feisbuka lapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!