Aktualitātes
19.06.2018

Četri ieteikumi kulturālai un pilsoniski aktīvai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ aicinām atzīmēt Starptautisko bēgļu dienu, skatīties iedvesmojošu dokumentālo kino, aizstāvēt sievietes tiesības lemt par savu ķermeni un uzzināt, kā pilsoniskā aktivitāte var mainīt dzīves.

  1. Otrdien visā pasaulē atzīmē Starptautisko bēgļu dienu. Arī Rīgā, Turgeņeva ielā 17 notiks tai veltīts pasākums ar aktuālāko Latvijas un pasaules pētījumu prezentāciju, ekspertu diskusiju, kampaņas "Atvērtība ir vērtība" atklāšanu un plašu tematisko un radošo aktivitāšu programmu ikvienam interesentam.
  2. Trešdien kinoteātrī "Kino Bize" būs skatāma itāļu režisora Fabricio Teranovas filma "Donna Haraveja: Māksla stāstīt izdzīvošanai uz Zemes", kas vēsta par zinātņu un tehnoloģiju jomas pētnieci, feministi un zinātniskās fantastikas fani Donnu Haraveju, kura savos darbos ilgstoši strādājusi pie tā, lai veidotu saikni starp zinātni un literatūru. Īpašu atpazīstamību viņa guva 1980. gados ar darbiem par dzimuma, identitātes un tehnoloģijas tēmām, kuri atkāpās no ierastajām interpretācijām un pavēra ceļu starpsugu feminismam.
  3. Ceturtdien aicinām aizstāvēt sieviešu tiesības lemt par savu ķermeni un pulcēties piketā pret ieceri aizliegt nedzemdējušām ziedot olšūnas.
  4. Savukārt Kaņepes Kultūras centrā ceturtdien notiks saruna par to, kā ietekmēt politiskos procesus valsts un pašvaldību līmenī – "Pilsoniskā aktivitāte – pamats veselīgai sabiedrībai Latvijā?". Tajā piedalīsies Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone, LGBT un viņu draugu asociācijas "Mozaīka" pārstāve Jana Jarinovska, biedrības "Centrs Marta" dibinātāja un direktore Iluta Lāce un juriste, Āgenskalna tirgus glābšanas iniciatīvas autore Anda Baidekalna.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!