Aktualitātes
03.11.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām piedalīties radoši akadēmiskā simpozijā par apreibināšanos, skatīties atzītu kino un iepazīt Baltijas grāmatniecības zelta laikmetu.

  1. Sestdien vērts apmeklēt radoši akadēmisko simpoziju "Pats par savu naudu dzēru… Apreibināšanās fenomens Latvijas kultūrā" "Zirgu pastā", kas caur referātiem, mākslinieciskiem priekšnesumiem, performancēm un diskusijām pētīs to, kā, ar ko un kāpēc latvieši apreibinās.
  2. Sestdien un svētdien "Splendid Palace" bez maksas būs skatāmas divas LUX Kino balvai nominētas filmas: "Woman at War", kas vēsta par Hallu – sievieti, kas vienatnē īsteno slepenu karu pret vietējo alumīnija ražošanas nozari, kā arī "The Other Side of Everything" – dokumentālu kādas serbu ģimenes hroniku, kuras stāsts kļūst par vispārinājumu visas valsts pieredzētajam.
  3. Svētdienu iesakām sākt tikko atklātajā ceļojošā izstādē "Tiks aizliegts. Baltijas grāmata 1918–1940" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kas aplūko par "zelta laikmetu Baltijas grāmatniecībā" dēvēto laikposmu no 1918. līdz 1940. gadam.
  4. Savukārt "Splendid Palace" svētdien varēs noskatīties tikko Riga IFF Latvijas pirmizrādi piedzīvojušo filmu "Ūteija, 22. jūlijs", kas rekonstruē 2011. gada 22. jūlija notikumus vasaras nometnē Norvēģijas salā Ūteijā, kad 500 jauniešiem uzbruka bruņots labējais ekstrēmists Anderss Breivīks.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!