Aktualitātes
06.10.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Aukstās un tumšās rudens dienas vislabāk pārciest ar aktuālākajām mākslas izstādēm, nepieradinātu mūziku un leģendāru stāstu no kādas 80. gada vasaras.

  1. Nedēļas nogales kultūras programmu iesakām sākt ar šobrīd "Rīgas Biržā" skatāmo izstādi "Kopīgā vēsture", kurā Latvijas un ārvalstu mūsdienu mākslinieku darbi neparastā simbiozē saspēlējas ar "Rīgas Biržas" vēsturiskās kolekcijas mākslas priekšmetiem.
  2. Savukārt tās pašas dienas vakarā turpat "Rīgas Biržā" ar bezmaksas koncertvakaru tiks atklāts nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs’ 2018", kas šogad atzīmē savu 16. gadskārtu. Koncertā uzstāsies performanču māksliniece un vokāliste Eartheater, leģendārais bundzinieks Vladimirs Tarasovs, stīgu kvartets "ReDo", tumšās ambientās mūzikas māksliniece Daina Dieva un eksperimentālās ritmiskās mūzikas producents "N1L".
  3. Arī svētdienu iesakām sākt ar vizuālo mākslu – fotogrāfa Arņa Balčus "Izstādi pēc izstādes", kas šobrīd skatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā un kurā Balčus asprātīgā veidā reflektē par mākslinieka darba specifiku, radošo mantojumu, attiecībām ar skatītāju un varu.
  4. Tāpat svētdienu vērts izmantot, lai noskatītos nesen Latvijas pirmizrādi piedzīvojušo Kirila Serebreņņikova filmu "Vasara" – nostalģisku stāstu par mūziku un jaunību, brīvību un mīlestību, meklējumiem un lielām cerībām 80. gadu Ļeņingradā.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!