Aktualitātes
09.06.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām svinēt mīlestības dažādību, iepazīt Čertoku, kā arī novērtēt gobelēnu žanra pārsteidzošās transformācijas mūsdienās.

  1. Sestdien aicinām visus, kam rūp LGBT kopienas tiesības Latvijā un kas vēlas svinēt mīlestības dažādību, pulcēties kopā ar "Satori" Baltijas praida 2018 gājienā, kas sāksies Vērmanes dārzā. Tajā līdz ar "Satori" praidā dosies vēl 21 kultūras organizācija un aptuveni 200 kultūras jomai piederīgo un LGBT draugu.
  2. Pēc praida iesakām apskatīt fotogrāfes Vikas Ekstas izstāde "Velnezers", kas piektdienas vakarā tiks atklāta ISSP galerijā. Tajā redzamajā fotogrāfiju sērijā Eksta pēta savdabīgo dzīvi, kas risinās ap Velnezeru jeb Čertoku – apaļu un dziļu ezers ar ūdeni intensīvi zaļā krāsā, kas atrodas meža vidū Aglonas novadā.
  3. Svētdienu iesakām izmantot, lai Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā aplūkotu jauno izstādi "Gobelēnu krāsas. Mūsdienu gobelēni no "Mobilier national" kolekcijas Francijā", kas apvērš priekšstatus par to, ko mūsdienās var piedāvāt šis mākslas žanrs.
  4. Savukārt svētdienas vakarā festivāla "Dzeja bez robežām" grāmatnīcā/bārā "Bolderāja" ietvaros notiks publiska diskusija "Atdzeja kā iespēja un nepieciešamība", kurā dzejnieks Raimonds Ķirķis sarunāsies ar dzejniekiem un atdzejotājiem Arvi Vigulu un Ingmāru Balodi, kā arī diviem festivāla viesiem no Izraēlas – dzejnieci, atdzejotāju Gaļi-Danu Zingeru un dzejnieku, antropologu un atdzejotāju Zaliju Gurevitču.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!