Aktualitātes
29.01.2019

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām doties ceļā ar "road movie" žanra klasiku, iepazīt vienu no ekscentriskākajām 20. gadsimta Latvijas režijas personībām, kā arī novērtēt ilgi gaidīto animācijas filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi".

1. Jau rīt "Splendid Palace" startēs filmu cikls "Desmit izcili kino ceļojumi", kurā varēs noskatīties tā sauktā "road movie" žanra klasiku, ko atlasījuši un ar stāstījumu pirms katra seansa ievadīs dažādi kino eksperti. Pirmajā seansā – Deivida Linča filma "Mežonīgie sirdī" ("Wild at Heart") ar kinokritiķes Dairas Āboliņas un autobraucēja sirdī, aktiera Ulda Dumpja ievadvārdiem.

2. Līdz pat piektdienai katru dienu Latvijas Rakstnieku savienībā notiek 71. jauno un iesācēju autoru seminārs, kurā var dzirdēt topošo rakstnieku priekšlasījumus un viņu darbu vērtēšanu, kā arī bez maksas varēs noklausīties pieredzējušu rakstnieku un literatūras ekspertu lekcijas par dažādām literatūrzinātnes un radošās rakstniecības tēmām.

3. No piektdienas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs skatāma izstāde "Asja Lācis. Avangarda inženiere" par režisori Asju Lācis – starptautiski atzītu, bet Latvijā līdz šim neatklātu vienu no 20. gs. spilgtākajām latviešu radošajām personībām. Izstāde Rīgā ir paplašināta versija projektam, ko kurators Andris Brinkmanis īstenoja vienā no nozīmīgākajiem pasaules mākslas notikumiem – izstādē "Documenta" 2017. gadā.

4. Savukārt no piektdienas "Splendid Palace" būs skatāma animācijas studijas "Atom Art" jaunākā filma bērniem "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kuras notikumi risinās vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā –, kur vasaras brīvlaikā pie savas māsīcas Mimmi ciemojas puisēns Jēkabs. Piedzīvojumi sākas, kad pilsētas centra puika iepazīstas ar Maskačkas runājošajiem suņiem un viņi piekrīt iesaistīties bērnu plānā nosargāt apkaimes parku.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!