Aktualitātes
27.11.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām uzzināt, ko grāmatās uz lappušu malām rakstīja Rainis un Aspazija, noskatīties Latvijas Kultūras kanonā iekļauto filmu "Lāčplēsis" un kopā ar Andru Manfeldi doties ceļojumā pa iedvesmas vietām.

  1. Otrdien Raiņa un Aspazijas mājā notiks muzikālas esejas "Pichlau’s" lasījums, kurā dzejnieks Raimonds Ķirķis kopā ar komponistu Mārtiņu Baumani un mežradznieku Ilvi Faulbaumu radoši parafrāzēs tekstus, idejas, domas, ko Rainis ar Aspaziju atstājuši kā piezīmes savas bibliotēkas grāmatās.
  2. Otrdien "Splendid Palace" ar Latvijas Kultūras kanonā iekļautās Aleksandra Rusteiķa spēlfilmas "Lāčplēsis" seansu, ko papildinās Latvijas Radio kora dzīvā mūzika un kontrabasista Kristapa Pētersona spēles pavadījums, tiks atklāts Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas".
  3. Savukārt trešdien "Kino Bizē" iesakām noskatīties filmu "Dogmens", kuras galvenās lomas tēlotājs Marčello Fonte atzīts par šīgada Kannu kinofestivāla labāko aktieri.
  4. Piektdien iesakām atgriezties Raiņa un Aspazijas mājā, kur šoreiz notiks rakstnieces Andras Manfeldes vizuāls dzejas un prozas lasījums, kas tiks strukturēts kā virtuāls ceļojums pa vietām, kas autori iedvesmojušas jaunradei.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!