Aktualitātes
19.03.2019

Cēsīs koncertēs kādreizējais grupas "GusGus" vokālists Hegni Egilsons

Komentē
0

Piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu koncertzālē "Cēsis" viesosies viens no pazīstamākajiem islandiešu mūziķiem Hegni Egilsons (Högni Egilsson). Vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā varēs dzirdēt viņa jaunākos skaņdarbus balsij un stīgu kvartetam, kā arī populārākās dziesmas no debijas solo albuma "Two Trains".

"Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti, atskaņojot elektronisko mūziku, kā arī ceļojot ar debijas albuma programmu un senāk – ar savu grupu "GusGus", jutu, ka jāmeklē jauni ceļi mūzikā. Stīgu kvarteta zemais tembrs un skanējums mani vienmēr ir vilinājis. Ticu, ka šī mūzikas forma ir ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā. Tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas tagad uzrunā spēcīgāk nekā jebkad," jaunās programmas tapšanas ceļu raksturo Egilsons.

Koncertā, kas arī šoreiz izskanēs Cēsīs, līdzās Hegni uz skatuves varēs dzirdēt arī "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetu – Kristiānu Širanti (vijole), Agnesi Kalniņu-Liepiņu (II vijole), Artūru Gaili (alts) un Kārli Klotiņu (čells).    

Bērnībā Hegni Egilsons mācījās vijoles spēli, bet pusaudža gados pašmācības ceļā apguva ģitāru un arvien vairāk ieinteresējās par kompozīciju. Drīz vien viņš brīvi pārvaldīja arī klavierspēli un papildināja zināšanas improvizācijā, bet balsi palīdzēja attīstīt dziedāšana vidusskolas korī. Pirms iestāšanās Islandes Mākslu akadēmijā Egilsons jau bija pazīstams kā talantīgs mūziķis.

Turpmākā Hegni muzikālā karjera bija saistīta ar divām pasaules slavu iemantojušām apvienībām – elektroniskās mūzikas apvienību "GusGus" un indīroka grupu "Hjaltalín". Paralēli viņš rakstījis mūziku arī kino un televīzijai. Hogni pārstāv izdevniecību "Erased Tapes".

2017. gada izskaņā Egilsons laida klajā savu pirmo solo albumu "Two Trains" un devās Eiropas koncerttūrē, kuras ietvaros ar vienīgo koncertu Baltijā 2018. gada februārī viesojās arī koncertzāles "Cēsis" ciklā "Ambiente skatuve".

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!