Aktualitātes
08.11.2018

Britu vārdnīca par gada vārdu atzīst "vienreizlietojams"

Komentē
0

Britu vārdnīca "Collins Dictionary", kuras vārdu korpuss apkopo 4,5 miljonu dažādu jēdzienu, par šajā gadā zīmīgāko atzinusi īpašības vārdu "vienreizlietojams" (single-use).

Kā norāda "Collins Dictionary", vārda "vienreizlietojams" izmantošanas biežums četrkāršojies kopš 2013. gada, un tam par iemeslu ir publiskajā telpā arvien vairāk redzamie attēli ar plastmasas piesārņojuma drūmajām sekām, piemēram, okeānos peldošām plastmasas "salām", albatrosu, kas baro savus mazuļus ar plastmasu, vai jūraszirdziņu, kas astē nes plastmasas ausu tīrāmo kociņu.

Ar šo gada vārda izvēli "Collins Dictionary" cer pievērst lielāku uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai. Jau vēstīts, ka nesen Eiropas Parlaments apstiprināja vairāku vienreizlietojamo plastmasas sadzīves priekšmetu aizliegumu, kas stāsies spēkā 2021. gadā, savukārt Lielbritānija apsver ieviest nodokli par plastmasas iepakojumu izmantošanu.

2016. gadā "Collins Dictionary" par gada vārdu atzina "viltus ziņas" ("fake news"), savukārt 2015. gadā – "Brexit".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!