Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Par to, cik slikti būs pēc izstāšanās, reiz visi gudrinieki cītīgi skaidroja 12 Lielbritānijas aizjūras teritorijām, kuras bija sadomājušas atdalīties no britu impērijas. Bet viņas, muļķes, tomēr atdalījās. Un kļuva par pirmajiem 12 ASV štatiem...Tā gadās.

martell
pirms 6 gadiem
No starptautiskā kapitāla viedokļa Lielbritānija ir jāsoda. Lai ikviens lumpeņproletariāta pārstāvis, kurš met biļetenu urnā, saprastu, ka rīkoties pretēji konceptuālās varas uzstādījumiem nav pieļaujams. Un tas arī tiks darīts, lai cik neloģiski arī neizklausītos. Lielajām naudas plūsmām vajag vienotu Eiropu, bet ja kaut kādu mistisku iemeslu pēc GB tomēr no šī atdalīšanās iznāktu kā uzvarētāja (galvenokārt ekonomikā, bet arī politikā), tad tālāka šķelšanās būtu neizbēgama, un sapņi par EU federalizāciju tālajā nākotnē būs jāaizmirst pavisam. Un to jau nu pavisam noteikti lielie banku, ražošanas un enerģijas sektori nepieļaus.
A ko Latvija? Latvija ir visneatkarīgākā valsts Eiropā. Un tā tas būs tik ilgi, kamēr mūsu naudas plūsmas nebūs pielīdzināmas R-Eiropas plūsmām.
Ja līdz šim Londona kūrēja ~40% EU naudas plūsmām, tad viņi varēja atļauties Višegradas kluba utml censoņus zākāt par mikimaušu sanāksmi. Visticamāk, ka tagad stafeti pārņems Frankfurte. Kas savukārt nozīmēs Londonai darbavietu zudumu, konkurences palielināšanos, ienākumu kritumu, būvniecības buksēšanu, NĪ tirgus stagnāciju utt. Tie 2-3% zudumi IKP varētu būt reāli un pat optimistiski, ja vien GB valdība nelems ignorēt referendumā uzvarējušos.

kuģis
pirms 6 gadiem
Zalāna kungam kā valstistam, viens no ES idejas tēviem - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi

"The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals. ...

Instead of destroying European Jewry, Europe, against its own will, refined and educated this people into a future leader-nation through this artificial selection process. No wonder that this people, that escaped Ghetto-Prison, developed into a spiritual nobility of Europe. Therefore a gracious Providence provided Europe with a new race of nobility by the Grace of Spirit. This happened at the moment when Europe's feudal aristocracy became dilapidated, and thanks to Jewish emancipation."

Un kāpēc kreisajiem nepatīk referendumi: http://www.dennisprager.com/why-the-left-hates-referendums/


akmens
pirms 6 gadiem
Mūsu politikāņi ir NEPROFESIONĀLI. Anglija savā sirdī ir impērija. Neviens nerunā par Eiropas un ASV tirzniecības līgumu - a ja Anglijai tas nepatīk? Anglija grib gāzes vadu no Krievijas. No tās gāze ir tomēr lētāka. Britānija grib sadarboties ar partneriem Āzijā.

 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!