Attēls: "Pilsēta cilvēkiem"
 
Aktualitātes
22.01.2020

Bijušo velotreka teritoriju Teikā tomēr apbūvēs, paziņo Valsts drošības dienests

Komentē
2

Valsts drošības dienests (VDD) nācis klajā ar paziņojumu, ka, par spīti vairāk nekā 15 000 parakstiem, kas savākti pret bijušā velotreka apbūvi Brīvības gatvē 207, šajā vietā tomēr tiks celta jaunā VDD ēka.

Šobrīd teritorija Brīvības gatvē 207 netiek izmantota, un tajā aug vairāki simtgadīgi koki. Rudenī izskanēja ziņas, ka Valsts nekustamie īpašumi plāno teritoriju apbūvēt un izsniegta arī būvatļauja, tāpēc vietējie aktīvisti – Teikas apkaimes biedrība, Rīgas Apkaimju alianse, kustība "Pilsēta cilvēkiem" un inovāciju kustība "VEFRESH" – uzsāka parakstu vākšanu. Rezultātā vairāk nekā 15 000 cilvēku pauda vēlmi, lai šajā vietā tiktu ierīkots parks, savukārt tā iekārtošanas izmaksas solījuši segt vietējie uzņēmēji. Vides aizstāvju iecerei atbalstu pauda arī Rīgas dome, izrādot gatavību apspriest iespējamo zemes maiņu, savukārt 13. janvārī parakstu vācēji tikās ar Valsts nekustamo īpašumu pārstāvjiem, kuri uzsvēra, ka, respektējot sabiedrības viedokli, koki netiks cirsti, līdz par teritorijas nākotni lems atbildīgās institūcijas.

Tagad atklājies, ka zemi iecerējis apbūvēt Valsts drošības dienests, kas publiskā paziņojumā apstiprinājis, ka plāni par apbūvi Brīvības ielā 207 nav atmesti un darbi sāksies jau šogad.

"Pašlaik VDD ir izvietots vairākās ēkās, un dienesta rīcībā esošās telpas ir nolietojušās. Ņemot vērā tehnoloģiju attīstību un aizvien pieaugošos drošības izaicinājumus, VDD pašreizējās telpas tuvākajā nākotnē kļūs neatbilstošas VDD kā NATO un ES dalībvalsts specdienesta vajadzībām un vairs nespēj pilnvērtīgi nodrošināt dienesta attīstību. Tāpēcļ dienestam nepieciešamas jaunas, piemērotas telpas, kas ļautu reaģēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem," teikts paziņojumā.

VDD arī uzsver, ka lēmums par būvniecību pieņemts jau 2017. gadā, savukārt Rīgas attīstības plānos teritorija jau kopš 2006. gada iezīmēta kā apbūvējama. Kopš tā laika ir noritējis intensīvs darbs pie VDD ēkas projekta īstenošanas – veikta zemes gabala inženierģeoloģiskā izpēte, izstrādāts būvprojekts, uzsākta sadarbība ar būvuzraugiem un veikti citi priekšdarbi, ieguldot vairākus miljonus eiro. 

Tikmēr parakstu vākšanas iniciatori sola turpināt cīņu pret apbūvi. "Ja jau reiz Valsts drošības dienestam tik svarīga bijusi slepenība, lai, lūdzu, meklē sev mazāk publisku vietu! Mēs, iedzīvotāji, nepadosimies!" teikts kustības "Pilsēta cilvēkiem" feisbuka lapā.

Šobrīd 15 000 parakstu par parka izveidi Brīvības gatvē 207 iesniegti Saeimā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!