Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
21.02.2017

Biedrība "Ascendum" mazākumtautību skolām dāvina Ilmāra Šlāpina "Jauno latviešu valodu"

Komentē
0

Biedrība "Ascendum" sadarbībā ar Pētera Avena Labdarības fondu "Paaudze" mazākumtautību skolām dāvina atkārtoti izdoto un papildināto grāmatu-vārdnīcu "Jauno latviešu valoda", kā arī vairākās Latvijas skolās viesojas un ar skolēniem tiekas grāmatas autors – publicists, filozofs un "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Pirmo reizi Ilmāra Šlāpina grāmata-vārdnīca "Jauno latviešu valoda" iznāca 2013. gadā, bet šogad ar Pētera Avena Labdarības fonda "Paaudze" atbalstu izdota tās papildinātā versija. Galvenais iemesls, kāpēc biedrība "Ascendum" nolēma atkārtoti izdot šo grāmatu, bija sabiedrības nerimstošā interese par to arī pēc pirmās tirāžas izpārdošanas.

Daļa no otrās tirāžas tiek dāvināta Latvijas skolām – biedrība "Ascendum" dāvina 10 grāmatas eksemplārus aptuveni 170 Latvijas skolām, kurās tiek īstenota mazākumtautību izglītības programma. Tāpat šī projekta ietvaros ar sarunu par latviešu valodu uz sešām skolām dodas grāmatas autors Ilmārs Šlāpins, kopā uzrunājot vairāk nekā 300 bērnu un jauniešu. Viesošanās jau notikusi Rīgas Vakara ģimnāzijā, Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā, Privātajā vidusskolā "RIMS", kā arī šajā un nākamajā nedēļā notiks vizītes Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijā, Balvu pamatskolā un Rīgas 95. vidusskolā. Šlāpins stāsta, ka "ir vērtīgi tikties ar jauniem cilvēkiem, kas mācās latviešu valodu kā savu otro valodu, dzirdēt viņu jautājumus par valodu un tās attīstību".

Biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce stāsta: "Mūsu valoda ir mainīgs organisms, un to veido ikviens, kas atrodas tās tuvumā, tai skaitā arī mazākumtautības ir bagātinājušas latviešu valodu, tāpēc biedrībai "Ascendum" grāmatas atkārtoto un papildināto variantu īpaši svarīgi šķita dāvināt tieši mazākumtautību skolām. Šī grāmata uz valodu ļauj palūkoties no mūsdienīga, interesanta un jautrākas skatpunkta nekā tas ierasts mācību stundās." Biedrība "Ascendum" ik gadu visām Latvijas pašvaldību bibliotēkām dāvina dzejas gada grāmatu bērniem "Garā pupa", bet šoreiz dāvinājums aizceļoja tieši uz mazākumtautību skolu bibliotēkām. Vairāk par "Ascendum" aktivitātēm iespējams uzzināt biedrības mājaslapā.

Grāmatas drukātas ar "Dardedze hologrāfija" atbalstu, bet līdz skolām nonākušas ar "Latvijas Pasta Eksprespasta" gādību.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!