Notikums
04.10.2018

Bez uzvarētājiem beidzies Latvijas Nacionālās operas un baleta izsludinātais libretu konkurss

Komentē
3

Noslēdzies VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" izsludinātais operas libretu konkurss. Konkursā tika iesniegti 17 darbi, kuru vērtējums bija anonīms. Žūrijas komisija ir lēmusi galveno balvu nevienā no trim kategorijām – pilna apjoma opera, kameropera un pilna apjoma opera bērniem – nepiešķirt.

Neviens no iesniegtajiem darbiem žūrijas vērtējumā nevienā no kategorijām nesasniedza maksimālo punktu skaitu. Četri darbi atzīti par veicināmiem tālākai attīstībai. Lielās zāles pilna apjoma operas kategorijā atzinību izpelnījušies trīs libreti – "Karostas cietuma spoks", "Rasa – dzelmes karaliene" un "Jūras sāga Vidzemes Kolumbs", savukārt bērnu auditorijai paredzēto operu kategorijā atzinību ieguvis librets "Kaķīša dzirnavas". Pēc žūrijas komisijas domām neviens no darbiem nav uzskatāms par pabeigtu operas libretu, tie visi ir papildināmi sadarbībā ar komponistu. 

Komisijā strādāja Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, valdes locekle Daina Markova, valdes priekšsēdētāja padomnieks muzikālajos jautājumos, diriģents Andris Veismanis, teātra zinātniece Ieva Struka, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, tulkotāja Silvija Brice, komponists Juris Vaivods, komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

Iesniegtie darbi tika vērtēti pēc šādiem kritērijiem - tēlu sistēma un tās atbilstība operas žanram, saturs un darba dramaturģija, valodas piemērotība vokālam, literārā materiāla apjoma atbilstība operas žanram.

Konkurss tika izsludināts 2016. gadā, darbu iesniegšana beidzās 2018. gada 31. martā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!