Aktualitātes
26.02.2018

Berlīnes kinofestivāla galveno balvu saņem rumāņu filma "Touch Me Not"

Komentē
0

Berlīnes kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien, 24. februārī, festivāla galveno balvu "Zelta lāci" ieguva rumāņu režisores Adinas Pintilijes dokumentālā drāma "Touch Me Not".

Filmas galvenā varone Laura ir pusmūža sieviete, kas psiholoģiskas traumas dēļ baidās no intimitātes un pamazām iepazīst savu seksualitāti. "Touch Me Not" ir Rumānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas un Francijas kopražojuma filma.

"To, cik dažādība tik daudzās nozīmēs vēl aizvien škiet savāda un pat šokējoša, skaidri piedzīvoju, skatoties rumāņu režisores Adinas Pintilī debiju "Touch Me Not", kas vēsta par cilvēku attiecībām ar savu ķermeni, dokumentējot intīmos tuvplānos transpersonas, vīrieša ar smagu invaliditāti, kā arī sievietes virs piecdesmit erotisku pieredzi," par filmu "Satori" raksta Alise Zariņa.

Līdzās "Touch Me Not" par festivāla galveno balvu sacentās vēl 18 filmas. Festivāla žūrijas "Grand Prix", kas tiek uzskatīta par Berlināles otru prestižāko godalgu, saņēma poļu režisores Malgožatas Šumovskas filma "Twarz" ("Ģīmis") – stāsts par vīrieti, kam pēc negadījuma veikta sejas transplantācija.

Vairāk par balvu ieguvējiem lasi noslēdzošajā Alises Zariņas Berlīnes dienasgrāmatu sērijas ierakstā.

Festivāla "Sudraba lāci" kā labākais režisors saņēma amerikānis Vess Andersons par par animācijas filmu "Isle of Dogs" ("Suņu sala").

Labākās aktrises godalgu ieguva Ana Bruna no Paragvajas par lomu režisora Marselo Martinesi fimā "Las herederas" ("Mantinieces"), savukārt labākā aktiera balvu saņēma Antonijs Bajons par lomu režisora Sedrika Kāna filmā "La priere" ("Lūgšana").

Pērn "Zelta lāci" saņēma Ungārijas režisores Ildiko Eņedi romantiskās fantāzijas filma "Testrol es lelekrol" ("Par ķermeni un dvēseli") – stāsts par pāri, kas atklāj, ka katru nakti redz vienu un to pašu sapni.

Vairāk par Berlīnes kinofestivālu lasiet Alises Zariņas rakstos "Berlīnes dienasgrāmata""Berlīnes dienasgrāmata 2" un "Berlīnes dienasgrāmata 3".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!