Glābšanas dienests demontē soliņu, uz kura tika atrasti Skripaļi
 
Aktualitātes
26.10.2019

BBC uzņem daudzsēriju filmu par "Novičok" uzbrukumu Solsberijā

Komentē
0

Britu raidorganizācija BBC sākusi darbu pie daudzsēriju filmas, kas sekos glābšanas dienestu un vietējo iedzīvotāju rīcībai pēc Lielbritānijas mazpilsētā Solsberijā notikušā uzbrukuma Sergejam Skripaļam un viņa meitai.

Bijušais Krievijas un Lielbritānijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4. martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varas iestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Skripaļi tika hospitalizēti kritiskā stāvoklī, bet vēlāk atveseļojās, taču trīs mēnešus vēlāk ar "Novičok" saindējās kāds Solsberijā dzīvojošs pāris – sievietei izdevās izdzīvot, taču vīrietis gāja bojā. Tiek uzskatīts, ka uzbrukumā vainīgi Krievijas specdienesti.

Kā uzsver BBC, seriāls, kam dots nosaukums "Solsberija", "atainos vietējo iedzīvotāju, amatpersonu un iesaistīto glābšanas dienestu drosmīgo rīcību nacionāla līmeņa krīzes brīdī". BBC norāda, ka filmas mērķis ir "parādīt vietējo drosmi, pretestību un, dažos gadījumos, personīgās traģēdijas", kam par cēloni bija uzbrukums.

Filmas režisors ir Sols Dibss. Pirmizrādes datums vēl nav izziņots.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!