No kreisās: Aivars Kļavis, Anete Melece, Sergejs Timofejevs
 
Aktualitātes
25.07.2019

Baltvilka balvas bērnu literatūrā saņem Kļavis, Melece un Timofejevs

Komentē
0

Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā šogad piešķirta Aivaram Kļavim par triloģiju "Ceļš uz nezināmo zemi". Savukārt Baltvilka balvu bērnu un jauniešu grāmatu mākslā saņēma Anete Melece par ilustrācijām savai grāmatai "Kiosks".

Tikmēr "Latvijas valsts mežu" balvu "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā saņēma Sergejs Timofejevs par grāmatu "Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi". Lasītāju simpātiju balsojumā pirmajā vietā izvirzījās Ilmāra Ziemaņa grāmata "Peļķīte" ar Anda Reinberga ilustrācijām.

Jau vēstīts, ka Baltvilka balvas starptautiskā laureāte šogad ir itāļu rakstniece Andžela Naneti par stāstu "Mans vectēvs bija ķiršu koks". Starptautisko balvu saņēma Andželas Naneti grāmatas tulkotāja Dace Meiere.

Uz Baltvilka balvu bērnu literatūrā pretendēja arī Inese Paklone par dzejoļu krājumu "Es picas brālēnu cepu" ("Pētergailis", 2019), Anna Strautniece par grāmatu "Kaķi, kamoli un sapņi" ("Alis", 2018), Lilija Berzinska par grāmatu "Skelets skapī" ("Dienas Grāmata", 2018) un Juris Zvirgzdiņš par grāmatu "Zvaigžņu tramvajs" ("Pētergailis", 2018).

Laureāti saņēma diplomus, mākslinieces Ineses Brants veidoto balvu un naudas prēmijas, kā arī iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā. Arī "Latvijas valsts mežu" balvas "Jaunaudze" laureāts saņēma naudas prēmiju, kuras mērķis ir veicināt izaugsmi un arvien jaunu autoru pievēršanos kvalitatīvu bērnu grāmatu tapšanai.

Baltvilka balvas žūriju šogad vadīja Latvijas Universitātes profesore Ilze Stikāne, žūrijas komisijā bija Latvijas Mākslas akadēmijas, Rakstniecības un mūzikas muzeja eksperti Aiga Dzalbe un Liega Piešiņa, kā arī mākslinieks un rakstnieks Agris Liepiņš un sabiedrības pārstāvji, kuri ieinteresēti bērnu literatūrā, - Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciālo krājumu departamenta direktore Dagnija Baltiņa un radio dīdžejs Toms Grēviņš.

24. jūlijā Botāniskā dārza šķūnī notika arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi "Uzplaukst grāmatu puķes", kuros piedalījās gan iepriekšējo gadu Baltvilka balvas laureāti Juris Zvirgzdiņš, Māris Rungulis, gan autori: Agnese Vanaga, Evija Gulbe, Indra Brūvere un tulkotāja Dace Meiere, kuri lasīja savus jaunākos darbus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!