Foto: www.facebook.com/BalticPride
 
Aktualitātes
22.03.2018

Baltijas praids meklē brīvprātīgos

Komentē
0

Šogad no 4. līdz 10. jūnijam Rīgā ar devīzi "Redzi dažādību, redzi brīvību!" notiks Baltijas praida pasākumi, kurā pulcēsies LGBT kopienas pārstāvji un viņu draugi no visām trim Baltijas valstīm. Ņemot vērā lielo notikuma vērienu, praida organizētāji aicina palīgā brīvprātīgos.

"Meklējam brīvprātīgos! Baltijas Praids noteikti būs šīs vasaras krāsainākā nedēļa. Tev ir prasmes un laiks, ko vari ieguldīt, to veidojot? Tev ir vēlme būt daļai no draudzīgas, iekļaujošas, radošas un dažādību atbalstošas komandas? Tad aicinām pievienoties komandai un kļūt par brīvprātīgo. Tā ir Tava iespēja pierādīt, ka #loveislove! Dod mums ziņu, parunāsimies un sapratīsim, vai mums ir pa ceļam. Redzi dažādību, redzi brīvību!" teikts praida feisbuka ierakstā.

Pieteikties var, gan rakstot ziņu Baltijas praida feisbuka lapai, gan sūtot vēstuli uz [email protected].

Praida rīkotāji apkopojuši arī atbildes uz jautājumiem par brīvprātīgo darbu:

"Kā es varu palīdzēt?

Tu noteikti vari palīdzēt ar kādu no saviem talantiem! Esi fotogrāfs, tulks, mūziķis, mākslinieks, vai Tev ir vēl kāds talants, ko vēlies likt lietā? Droši dod mums ziņu un mēs kopīgi sapratīsim, kā labāk to izmantot BP norisei.

Ja Tu gribi palīdzēt, bet neesi īsti pārliecināts, ko tieši vēlies darīt, Tu droši vari palīdzēt BP komandai ar dažādām organizatoriskām un praktiskām ikdienas lietām. Mums vienmēr ir vajadzīgi cilvēki, kas gatavi sagaidīt pasākumu dalībniekus, parūpēties par informācijas nodošanu, būt klāt pasākumu (tai skaitā gājiena) norises vietās u.c. nozīmīgi darbi, kas palīdzēs BP organizēšanā.

Kā es zināšu, kad un kas man ir jādara?

Tu strādāsi kopā ne tikai ar BP organizatoru komandu un citiem brīvprātīgajiem, bet arī ar brīvprātīgo koordinatoru, kurš būs galvenais cilvēks, ka koordinēs darāmos darbus. Ikdienā komunikācija notiks online darba grupā, bet, tuvojoties praida nedēļai jūnijā, kā arī citiem nozīmīgiem pasākumiem, noteikti, būs arī klātienes tikšanās, lai veiksmīgāk sagatavotos kopīgajam darbam.

Kad man būs jāpalīdz?

Vislielākais darba apjoms ir tieši Baltijas praida nedēļā no 4. līdz 10. jūnijam. Tomēr dažādi pasākumi notiks arī pavasara laikā, kuros nepieciešama palīdzība. Par precīziem laikiem un Tavām iespējam palīdzēt vienosimies klātienes sarunā.

Ko es iegūšu?

Strādājot kā Baltijas praida brīvprātīgais, tu iegūsi ne tikai lielisku pieredzi apjomīga pasākuma organizēšanā, bet arī iepazīsies ar cilvēkiem, kas tic vienlīdzībai un demokrātiskām vērtībām, Visi brīvprātīgie pēc veiksmīgas darbošanās BP norisē saņems arī rekomendācijas vēstuli par savu darbu, ko varēs pievienot savam CV un izmantot personīgajā karjeras izaugsmē. BP brīvprātīgajiem ir arī bezmaksas ieeja visos pasākumos, kā arī īpaša noslēguma ballīte. Turklāt tā ir Tava iespēja pielikt roku labākas Latvijas veidošanā!"

Baltijas praids ik gadu notiek vienā no Baltijas valstīm. Tā centrālais notikums ir gājiens, kas šogad notiks 9. jūnijā.

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015. gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais Eiropas LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībniekus un praida nedēļas laikā notika vairāk nekā 60 dažādi kultūras, mākslas, zinātnes un izklaides pasākumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!