Marika Zelča-Čerāne
pirms 4 gadiem
Paldies par rakstu, Agnese! Nē, Racingers nav tas cilvēks, kas 21. gadsimta aicinājumu redzēja kā kontemplatīvā misticisma aicinājumu. Droši vien domājāt Karlu Rāneru, kura teiktais angliski skan šādi: "the 21st century Christian will be either a ‘mystic’, that is a person who has ‘experienced’ something, or he will not be a Christian.”

WhenWeAll FallAsleep
pirms 4 gadiem
Labi, bet arī ironiski, ka Satori pieļauj autores pieslēgšanos ļauno garu probeblemātikai. 
Man šķiet, ka pat, ja Hermaņa bailes no dēmoniem ir dēmons vai metadēmons, tik un tā šajās bailēs ir kaut kas vairāk nekā subjektīvā pasaules bojāeja, kas notiek visos laikemtos. 20.gs. un tas, kas notiek šobrīd šķiet pavisam objektīvi nav parastais cilvēces stāvoklis.
























Pērku biļetes.

Andis Kalviskis
pirms 4 gadiem
Bet Gailei liels paldies par daudzškautnaino skatu no vēsturiskā rakursa, vairāk šāda veida recenzijas Satori! 

Andis Kalviskis
pirms 4 gadiem
Tautība latvietis statistiskais pieaugums vēl nenozīmē, ka runā un saprot latviešu valodā. Latvijā vēl ir daudz Bērzinju, kuri latviski nesaprot..... bet ne tas galvenais. Cilvēka veiktspēja un know-how, lūk, kas būs noteicošais nākošās paaudzēs, nevis plika shēmu bīdīšana un valsts čakarēšana...

Mareks_Sarnovskis
pirms 4 gadiem
Paldies, Inga Gaile, par svarīgiem saturiem.
(Pat Franciska apoloģētika jau gandrīz palika nenožēlojama)
Racingers kā simbols tomēr ir un paliek Rietumu baznīcas pēdējais bastions. Pret sarkankreisajiem arī Romas katoļu baznīca ir bezspēcīga. Diemžēl.

Mareks_Sarnovskis
pirms 4 gadiem
Tikko lasīju Gailes romānu :)
Agnese, lūdzu, piedošanu par autora fikciju :)

Karlīna Jansone
pirms 4 gadiem
Ļoti, ļoti prātu bagātinošs raksts.
Tencinu tūkstoškārt!

Valters Korālis
pirms 4 gadiem
Paldies par recenziju! Būtu vērts redzēt šo līdztekus daudzām citām dziļdomīgām  JRT izrādēm 

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Vēl neesmu redzējusi, taču iešu drīz. Cik esmu lasījusi atsauksmes un recenzijas, manuprāt, izrāde ir vairāk par pāvesta pašizziņas procesu šajā duālajā pasaulē. Vai varbūt, kā jau tas ir ar Hermaņa režiju, katram skatītājam atkarībā no domāšanas diapazona un dziļuma izrāde ir par kaut ko savu

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Uz BH biļetes nedabūju, ienaidnieki uzdarbojās un uzkarināja internetu - bet nu gan jau , varbūt

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
es biju uz Lindu Vistu vakar, baigi patika.
Bet Rīt es iešu uz Dvēseļu uteni ( paldies Tev)un trešdien uz A/F Projām.

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Jā, Linda Vista ir tāds absolūts perfektums. Un SN balvas nedošana Keišam par šo lomu, pamatojot ar to, ka tā ir viņa līmeņa izrāde, jo viņš jau tāpat ir galvas tiesu pārāks par citiem aktieriem - bez komentāriem... Tad priekš kam vispār vajadzēja nominēt, ja viņš tik pārāks, tad var iztikt ne tikai bez balvas, bet arī bez nominācijas. Vai arī lai izdomā jaunu nominācijas nosaukumu, piemēram, "īpaši labākie gada aktieri"

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Jā , gluži manas domas. Tā jau bija par Zariņu arī, ka viņai par Mēdeju neiedeva
Godīgi - es žūrijas lēmumus nesapratu un neizpratu. Nu viss jau man arī nav jāsaprot, skaidrs, bet nu gribējās tomēr...

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
"par šo pašu jau minēto civilizāciju, par kuras norietu vai nopietnu apdraudētību Hermanis vēlas vēstīt" - tad Hermani var nosacīti klasificēt kā "civilizācijas Grētu"!
Bet par sedevakantismu - var taču iecelt pretpāvestu! :)
Kā ar Aviņjonas rezidenci?

Mareks_Sarnovskis
pirms 4 gadiem
Grēta ir sarkankreiso pedofīlijas piemērs.
Hermanis ir komunistu reinkarnācijas vērotājs.
Nekādas līdzības, Džimmij.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
nevajag jaukties katoļu iekšējās lietās - tās viņiem pašiem jāizcieš
jāsāk būtu nevis ar pāvestu , bet ar celibāta atcelšanu - tad arī grēki netiktu mākslīgi radīti - šī nenormālā kārdināšana un pedofīlija pazustu vai vismaz samazinātos

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
Labi, piekrītu ka nevajag jaukties katoļu iekšējās lietās, bet var taču nedaudz atgādināt par vēstures precedentiem. :) Jaukšanās jau būtu ja ko mēģinātu uzspiest vai pieprasīt.
Savukārt par celibātu gan nepiekrītu - neesmu lasījis pētījumus, kur būtu pierādīta tā korelācija ar pedofiliju.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
palasi pētījumus par cilvēka fizioloģiju - un padomā - tie, kuri drīkst mīlēties uz bērniem nemaz tā nekrīt, kuriem neļauj vai nesanāk , tie krīt ....
protams, ka šo lietu vulgarizēju un banalizēju, bet patiesības grauds tajā tomēr ir

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vispirms tomēr par Velbeka-Hermaņa Pakļaušanos. Pirmā nozīme - tēmas aktualitāte, es jau biju puspaģībusi no sajūsmas vien, ka par šo grāmatu un tēmu būs izrāde. Man brīžiem šķiet, ka mēs šo zelta lietu nenovērtējam.
Otrā nozīme - uzskatu, ka šī luga ir pravietisks brīdinājums par to , kas notiek Latvijā - Satversmei pievienojām preambulu un trekni uzturam dinamiku - aizbraucēji no Latvijas latvieši, iebraucēji Latvijā krievvalodīgie. Es jūtu kā mēs katastrofāli tuvojamies situācijai, ka ir Latvija, ka ir latviešu valoda kā valsts valoda, bet nav pašu latviešu. Pakļaušanos es uztvēru kā šādu pareģojumu Latvijai.
Trešā nozīme - jā, piekrītu - tāds spogulis, kāpēc un kā notiek Rietumu kristīgās civilizācijas bojāeja .
Jā, piekrītu izrādē PAKĻAUŠANĀS bija par daudz pornogrāfijas un par daudz politinformācijas. Cilvēki tam nebija un nav gatavi.
Bet tik un tā - viena no manām mīļākajām un svarīgākajām Hermaņa izrādēm.

Valts Anders
pirms 4 gadiem
Ne par Hermani, bet par šo S.J. komentāru. (S)kaislīgā Latvju Tautas Pastardienas tuvošanās ideja man tā kā būtu skaidra. Problēma tikai tā, ka tai nav saistības ar bez(s)kaislīgiem faktiem par 'dinamiku': jebkuri fakti rāda to, ka kopš 1990. gada ir noticis gluži pretējais Skaisles iztēlotajam - t.i., latviešu procentuālais īpatsvars Latvijas iedzīvotāju kopumā ir kaut ne krasi, bet tomēr pastāvīgi pieaudzis. Tas rāda, ka Skaisles pieminētā 'treknā dinamika' ir tikai mitoloģisks priekšstats, bet realitātei neatbilst (proti, cittautieši no Latvijas ir aizbraukuši stipri lielākā skaitā nekā latvieši).
Vēl jāpiebilst, ka Rietumu kristīgās civilizācijas bojāeja ar' jau tikusi sludināta daudzus, daudzus gadus pirms manas, Skaisles (un Hermaņa) dzimšanas. Bet kaut kā joprojām dzīvojam - es pat teiktu, diezgan civilizēti un, par spīti Satversmes preambulai, diezgan atbilstoši 21. (nevis 19.) gadsimtam.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
nu nē - neies krastā - faktus uz galda - man tā propaganda ir pāri brošai ! faktus !!

Piemēram, es gribētu , jau sen gribu izdarīt tā - iziet cauri Rīgas centram ar ieslēgtu mikrofonu un parādīt, cik dzirdu latviešu un cik krievu valodu, vai pa Jūrmalu parasti braucu ar riteni - un tur tas pats - latviešu valoda ir apmēram 1pret 10
Tad vēl - ierakstīt nofilmēt katru reizi, kad man apkalpojošā sfērā nevis negrib, bet nevar atbildēt latviski , jo latviešu valodu neprot.
Tā kā nevajag man sāstīt pasakas , pati visu redzu, dzirdu un saprotu.

Valts Anders
pirms 4 gadiem
Ja kundzei/jaunkundzei tiešām ir slinkums pašai ieskatīties elementāri atrodamā statistikā , tad lūdzu, par LV iedzīvotāju nacionālo sastāvu:
1989. - latvieši 52%, krievi 34.0% + pārējie;
2000. - latvieši 57.7%, krievi 29.6% + pārējie; 2018. - latvieši 62.2%, krievi 25.2% + pārējie.
+ Es nezinu, kādās sfērās Skaisles kundze/ jaunkundze apkalpojas, taču tajās sfērās, kurās apkalpojos es (Rīgā, lielākoties centrā), man pēdējos gados 5 ir gadījusies 1 (viena) reize, kad tiešām nācies sazināties krieviski (ar santehniķi). Un man par kaunu jāatzīst, ka krievu valodu - ko savulaik pratu lieliski - esmu pamazām sācis piemirst, jo neiznāk lietot. Tas nemaz nav labi. Bet par to jau nebija šis raksts/recenzija, tāpēc diskusiju te neturpināšu - un vispār jau nevajadzēja sākt, tikai galīgi nodrāztā mitoloģija atkal iekarsināja nevietā.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
''tāpēc diskusiju te neturpināšu '' - jā nevajadzēja sākt, jo nevajadzēja aiztikt manu viedokli, ja jums nav pretargumentu -

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Jā esmu naiva, bet ne jau tik naiva, lai uz šitāda āķa uzķertos.
Saitīti - kas tā par statistiku?
Kad bija pēdējā tautas skaitīšana - jums prasīja tautību? Man nē , ko tā tante papīros sarakstīja man nav ne jausmas.
Kad jums izdeva jauno pasi un ID, jums rakstīja iekšā tautību ? Man nē. Sēdēju kā aita pie friziera un pat neiedomājos pieprasīt, lai ieraksta, jo nezināju , ka nerakstīs.
Tad nu sakiet kungs, no kurienes jums tā nenormālā statistika, ja dzīvē ir pavisam citādāk?

Kungs , vēl jautājumi jums, kur tad jūs tā mēdziet apkalpoties? Vai kur jūs apkalpo?
Lūk, es savas saimnieciskās intereses apmierinu centrā - centrāltirgus un galerijas centrs , rimčiks, ķīmiskā tīrītava origo un tā.
Nu lūk. Nu un tur tad arī visu to, ko rakstu piedzīvoju. Ja rakstīšu ko tieši, nebūs laika par citām temām izteikties , bet varu izstāstīt visus konkrētos drausmīgos gadījumus.

Jā un krievu valodu es kopju, jo tajā runāju ar klientiem un tajā lasu daiļliteratūru. Jo katra valoda ir kā logs uz pasauli . Tā kā nevajag te patriotismu demonstrēt lieloties, ka krieviski nerunā vai nesaprot. Es lieliski saprotu un nekautrējos par to/

Valts Anders
pirms 4 gadiem
Saitīti, kundze/jaunkundze, pameklējiet pati, neesiet TIK slinka. Ierakstiet kaut vai google 'nacionālais sastāvs', atradīsīt daudzas sitītes.

Kad man pēdējoreiz izdeva pasi, man skaidri vaicāja - vai tautību rakstīsim? Es atbildēju - paldies, nē, es pats zinu, kāda man ir tautība, turklāt tā jau IR Latvijas pase, vai tad nē? Neesmu dzirdējis, ka kaut kur citur, Vācijā, Zviedrijā utt. - izņemot bijušo PSRS!! - pasē rakstītu etnisko piederību.
Un vispār - varbūt derētu kaut vai šo diezgan sakarīgo un intelektuālo portālu pasargāt no visādām vaimanām un sazvērestības teorijām (tipa "latviešu tauta izmirst", "latviski vairs nekur nerunā", "visa statistika melo (jo sevišķi tad, ja tā neatbilst maniem priekšstatiem un 'dzīvē vispār ir pavisam citādāk')".

Ģirts Ančevskis
pirms 4 gadiem
Te ir interesants viedoklis attiecīgajā jautājumā: http://www.la.lv/vai-svinesim-divsimtgadi
Piekrītu, ka šī brīža statistika uzrāda ko citu, taču, manuprāt, lai izvilktu tautsaimniecību, agri vai vēlu darbaspēks būs jāieved (nebūsim naivi - izbraukušie nepieciešamajā apmērā NEATGRIEZĪSIES). Un tad jau būs pilnīgi cita statistika.
Bet, nu, diez vai par to būtu jādiskutē pie šī raksta.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Jā, es arī to izlasīju un vēl es izlasīju vēlreiz rakstus ar Ilmāra Meža - demogrāfa teikto.
Es joprojām domāju, ka Hermanis ģeniāli parādīja šo situāciju - nogrimšanu, noslīkšanu skaļu tukšu frāžu un runu pavadījumā.
Un arī šādu situāciju es uzksatu par jaunā laikmeta iezīmi - kad jā un nē ir vienlaicīgi, kad melns un balts ir viens un tas pats.
Izrādi BH es neredzēju, nevaru spriest, bet to. ka viss ir citādāk un biedējoši citādāk , kā bija pat vēl pavisam nesen - to es jūtu un saprotu arī bez Hermaņa izrādes un bez Racingera grāmatu lasīšanas.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
skaidrs, saitītes nav, pierādījumi nav, austprātīgi pārmetumi un neiecietīgi aizrādijumi gan kā no pārpilnības raga ...
Gadījumā neesiet Nacionālās Apvienības partijas biedrs?

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Sērfoju savā fb un atradu šo .... gads pagājis, nekas, pilnīgi nekas nav mainījies , ir tikai palicis sliktāk.
2018. gada 24. Novembris
Jānis Rožkalns: Kad sirds sāp...
video vēstījums
Tiesa gan, tas, ka vienmēr ir pastāvējušas paralēlās pasaules ....Šorīt nācu ar kājām uz darbu. Silti sagērbusies - pašadīts tīras lauku vilnas džemperis, 80 den zeķubikses, zābaki ar silto iekšiņu, vilnas cepure, šalle , dūraiņi un pāri visam dūnu un pūku mētelis ar kapuci. Pasaule tikai un vienīgi grejiskā pelēkā 100 nokrāsās . Pēkšņi - uz tilta man pretī uzz velosipēda miņās jauna sieviete - visa tādā krāsā starp rozā un bēšu -ieskaitot matus un šalli, vēja atrautais mētēlis atsedz slaidas kājas plānās zeķbiksēs un uz augšu uzrautus tilla svārkus bez pazīmēm , ka būtu biezāki apakšsvārki. Skatiens koncentrēti vērsts uz priekšu.... Man mute vaļā - eju un domāju - tā ir īstenība vai parādība , es tik plika jau tilta galā būtu zilu degunu un kratītos drebuļos , bet vēl pēc brīža man būtu saaukstēšanās temperatūra
Kur tā meitene brauca tik koši plāni saģērbta darbadienas rītā ? Vai tā vispār bija meitene , varbūt eņģelis, kam bija uzdots pārliecināt mani, ka viss ir pārāk sarežgīti , lai būtu saprotams ....
Jā, bet Rožkalnam taisnība - sirds sāp
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!