Aktualitātes
25.03.2019

"Auļi" publicējuši aiz polārā loka filmētu videoklipu

Komentē
0

Dūdu un bungu grupa "Auļi" klajā laidusi video kompozīcijai "Orbina", kas sadarbībā ar sāmu joikotāju Kaju Sombiju (Kai Somby) tapis Norvēģijas ziemeļos.

Filmēšana notika aiz polārā loka, un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem -30 ֯C. Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele. Līdz ar video grupa izsludinājusi Latvijas koncerttūri 2019. gada septembrī ar starptautisku programmu "Senču balsis", kas radīta sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm.

""Auļi" ir devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar "Auļu" latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu," teikts tūres pieteikumā.

Kā pirmo koncerta viesi "Auļi" pieteikuši rīkles dziedātāju no Mongolijas Bacorigu Vānčigu (Batzorig Vaanchig). Otrais viesmākslinieks, ar kuru ir ierakstītas vairākas dziesmas un uzņemts videoklips, ir sāmu joikotājs Kajs Sombijs (Kai Somby). Filmēšana notika aiz polārā loka, un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem -30 ֯C. Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele. Tuvāk īpašo sāmu dziedāšanas veidu – joikošanu – var iepazīt, noskatoties interviju ar Kaju Sombiju.

Vēl atlikušie divi viesmākslinieki tiks atklāti pakāpeniski.

Koncerttūres "Senču balsis" koncerti notiks 11. septembrī VEF Kultūras pilī Rīgā, 12. septembrī Jelgavas kultūras namā, 13. septembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 14. septembrī Valmieras Kultūras centrā un 15. septembrī Latgales vēstniecībā "Gors".

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!